Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen egy acelszerkezetes...

Milyen egy acelszerkezetes könnyűszerkezetes házban lakni?

Figyelt kérdés
Megéri megvenni?
2022. jan. 10. 07:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
63%

10+

még nem tudom, de lassan elkezdik építeni a sajátomat. Pár év múlva okosabb leszek :P

2022. jan. 10. 12:40
 12/20 A kérdező kommentje:
Hát csokra alkalmas szóval gondolom megvan az engedély.
2022. jan. 10. 13:05
 13/20 anonim ***** válasza:
54%

A csok és a lakáshitel feltételei nem ugyan azok.

Ha nincs ÉMI-je legjobb esetben is csak a piaci értékéhez képest 50%-ig hitelezhető lakáshitel szempontjából, mivel 2003-as ház.

2008-ban szigorították a könnyűszerkezetes építési előírásait, a 2008 előttiek esetében ritkán adnak lakáshitelt, kivéve ha van émi engedélye. Émi engedéllyel viszont úgy hitelezik mint egy átlagos tégla házat.

2008-2012 között hitelezik ezeket átlag 50%-al, 2012-től viszont az újabb szigorítások miatt nem különbözteti meg a bank a téglától.

Akad olyan bank aki még most is kéri ezeket a papírokat, új építés esetén is.

Én mindenképpen kérném a papírokat, és egy építész statikussal is megnézetném, mielőtt megvenném. 70-150000 ft közötti összeg jelentéktelen az ingatlan értékéhez képest.

2022. jan. 10. 14:36
 14/20 Valentino BROssi ***** válasza:
42%

Acél tartószerkezetre feszített könnyűszerkezetes falazat. Nem egy nagy wasistdas, de családi házakat mondjuk nem szoktak belőle emelni, inkább ipari, iroda- és néha társasházi épületeknél használják, mert az acél hiába "olcsó", sokszorosa a munkadíj költsége. Ha látványra el akarod képzelni akkor gondolj a Keleti vagy Nyugati pályaudvar kupolaszerkezetére, csak nyilván nem olyan sűrű acélgerendákkal. A földrengésállóságban nem nagyon kételkednék - de mondjuk egyrészt ma már minden épületet földrengésállóra gyártanak (magyarán alig pár évvel előzte meg a szabályozást), a korróziógátlásról meg gondolom egy pozitív anód gondoskodik - legalábbis én ezeket a műszaki megoldásokat szűrtem le a handabandából: igényesnek hangzik, de a falazatról nem derül ki semmi. Építészeknek ez a megoldás azért szokott érdekes lenni, mert ha elkorhadnak a falaid akkor is újra felhúzhatsz a pillérek köré akármilyen építményt (akár azonos helyszínen, akár máshol), de a leendő lakó feltételezem nem azzal akarja kezdeni, hogy új falakat kelljen vásároljon. A kettős szigetelés nem tudom mit akar takarni - ha azt, hogy belül is van szigetelés az annyira nem hangzik jól - esetleg a cellulózzal töltött fal? Rejtély.

Egyébként ha van olyan építési mód ahova felesleges statikust hívni akkor ez az - inkább légtömörséget és hőszigetelést érdemes kalkulálni és vizslatni. Egy teljes mérés egy vagyonba kerül, szóval azt nyilván nem érdemes kérni, de ha valaki ismeri a könnyűszerkezetes építési módokat az meg tudja keresni azokat a sarok pontokat, illesztéseket, szellőző- vagy gépészeti nyílásokat ahol gond lehet és akkor egy hőkamerával kiderül van-e turpisság. Erre egyébként most télen hidegben van a legalkalmasabb időpont - de azért érdemes reális elvárásokat támasztani: hibátlan kivitelezés nincs, de valószínűleg még így is messze veri a jó kis átszellőzős pogácsával ragasztott EPS falazatokat homogenitásban és azoknál sokkal olcsóbban javítható.

2022. jan. 12. 01:50
 15/20 anonim ***** válasza:
69%

Nekem nem eri megvenni.

Ahogy mondjak, nem csaladi hazra van kitalalva.

2022. jan. 14. 15:28
 16/20 anonim ***** válasza:
57%

A hangszigeteles nem tul jo. Tehat konnyen behallatszik az utca zaja. Ezen kivul a belso falak hangszigetelese is nulla. Akkor jo ha a haloszobak nem egymas melett vannak kozvetlen hanem koztuk van pl furdo, gardrob szoba, wc, igy nem hallod hogy a masik szobaban pl epp horkol valaki, vagy jatszik a gepen, tv-zik.

Anyameknal utolag lett szoba kialakitva gipszkarton fallal es a 2 szoba kozt mindent lehet hallani. Ha a masik szobaban horkol valaki, megy a tv azt siman hallod.

Most USA-ban elek, itt minden haz konnyuszerkezetes, a mi hazunk is. Nekunk ugy van megoldva hogy a szobak kozt van a furdonk, igy nem lehet hallani semmit a masik szobabol. Egy idoben a felesegem horkolt, ugyhogy a masik szobaban aludtam es semmit nem hallottam a horkolasbol.

Masik hatranya hogy a falra nem tudsz barmit felfurni es csak oda tudod felfurni ahol a fal szerkezete van , a ti esetetekben a fem profil. Ezek nalunk kb 16 inch tavolsagra vannak, tehat ezt figyelembe kell venni ha pl polcot akarok felfurni.

2022. jan. 18. 03:32
 17/20 anonim ***** válasza:
19%

Nálatok is biztos van fém, metrikus, üreges dübel, nálunk molly dübelnek hívják. Azért arra lehet aggatni súlyt rendesen még egy réteg gipszkarton esetében is!

Az, hogy a fürdő megakadályozta az áthallást, a két szoba között, az is azt bizonyítja, amit itt már párszor leírtam mégis nehezen akarják elfogadni az olvasók/kommentelők. Hogy két, egymás elé épített gipszkartonfal, ha van közöttük távolság (nem érnek össze), akkor hiába nincs tömege a falnak, az jó hangszigetelő!

2022. jan. 18. 08:50
 18/20 anonim ***** válasza:
46%
nekem gipszkartonos válaszfal van 2 szoba között. rigipsz előírás alapján készült, és semmi gond a hanggátlással. Sőt szerintem jobb is mint a korábbi kiméretű tégla fal. A praktikeres ajtó a gyengepont, bejön a rajta a zaj, hülyén hangzik, de úgy tudnám jellemezni, mintha egy zárható függöny lenne.
2022. jan. 18. 12:05
 19/20 anonim ***** válasza:
69%

18 kieg.:

Válaszfal szerkezete: 2x2 réteg 12,5 mm rigips blue acoustic karton 75 mm acél profilok, közte 75 mm isover Akusto. perszi párazárás mindkét oldalon. A padlóval, plafonnal, falakkal érintkező profilokon rezgés csillapító szalag van. Ennek 54 dB a hanggátlása, csak nem kell kihagyni belőle dolgokat és a megfelelő anyagokat kell használni... csak hát ez jóval többe kerül, mint 1x1 réteg normál karton, meg a legolcsóbb 5 cm üveggyapot

2022. jan. 18. 12:13
 20/20 anonim ***** válasza:
Tulajdonos saját találmánya. Biztos aranyos bakter lehet, egy építészmérnök valószínűleg hamar belátná, hogy ezt akkor se jó duma beleírni a hirdetésbe, ha korszakalkotó találmányról beszélhetünk.
máj. 17. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!