Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Elég lesz az 1x32A a házban?

Elég lesz az 1x32A a házban?

Figyelt kérdés

Vettem egy házat, ahol jelenleg 1x 32A van bevezetve. Eddig kb. semmit nem hasznaltak, boven boven eleg volt ez. Viszont en szeretnek beepitheto sutot, indukcios fozolapot, villanybojler, moso-szaritogep, mosogatogepet, huto… es akkor meg olyanokrol nem is beszeltunk hogy a furdoben elektromos a torolkozoszarito, mikro, szamitastechnikai eszkozok, stb., stb…

Tudom, egyszerre mindent nem fogok hasznalni ugy sem, de ha mondjuk egyszerre sutok, fozok az mar 6000/6500W maximum terheles. Erdemes lehet bekottetni a 3 fazist?

2022. ápr. 24. 22:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
37%
3 fázisbemenet ipari gépeken van. Elég lesz az a 32A.
2022. ápr. 24. 23:08
 2/15 A kérdező kommentje:
Amit neztem fozolapot, azon pont volt 3 fazis :D Ezert erdeklodnek, hogy elvisz-e mindent az 1x32A.
2022. ápr. 24. 23:12
 3/15 anonim ***** válasza:
59%

230V * 32A az kb. 7.3kW.

A fozolap osszteljesitmenye mennyi? A tobbi elektromos berendezesed osszteljesitmenye mennyi? Van villanybojler amirol nem tudod mikor kapcsolgat? Akarsz legkondit is?

Sima osszeadas egyebkent...

2022. ápr. 24. 23:35
 4/15 A kérdező kommentje:

Osszeadtam mindent. Ha minden egyszerre megy maxon, akkor eleg csak a bojler, fozolap es sutot nezni, az mar kb 7,5kW.

Legkondi H tarifas lesz, nem ide kell szamolni.

2022. ápr. 24. 23:40
 5/15 anonim ***** válasza:
84%
Nem igazán értem eztmiért itt kérdezed. Kitudod számolni mifog müködni, vagy mi nem. Innentől teljesen egyéni hogy neked milyen szokásaid vannak, vagy mi éri meg neked vagy mi nem.
2022. ápr. 24. 23:52
 6/15 anonim ***** válasza:
60%

A 3 fázis nem hátrány, de nem is feltétlenül szükséges. Amik vannak fogyasztók, ki tudod számolni, hogy belefér-e. Mik mennek egyáltalán együtt? Stb.

És hogy megkönnyítsem a döntésed:

Alanyi jogon 32A jár. Mindegy hogy 1 vagy 3 fázis. Ha bővíteni szeretnél kb 4000Ft/A

3F átalakítás kb 150K. És ha peched van, mérőhely szabványosítás + esetleges légkábel/földkábel csere. Persze ezt mindet te fizeted.

2022. ápr. 25. 01:04
 7/15 anonim ***** válasza:
74%
És persze a H tarifa is a plussz amper felé van.
2022. ápr. 25. 05:27
 8/15 anonim ***** válasza:
65%

Amit felsoroltál ahhoz nem lesz elég 1x32A.

A legtöbb főzőlap önmagában elvisz 2x16A-t.

Nyilván ez a maximalis teljesítmény, de amikor megy a házimunka, akkor biztos lesz hogy lekapcsol a főmegszakító.

A bojlerhez úgyis vezérelt áram kell, külön biztosítóval, külön villanyórával.

2022. ápr. 25. 10:41
 9/15 Majatom ***** válasza:
65%
Nekünk 3x16A van, tavaly lett felújítva a hálózat. A múltkor (kb. fél évvel a felújítás után) együtt ment a főzőlap 3 zónán, nem mind maxon, a mosogatógép, és a mosógép. Nem is volt gond, míg a mosogatógép és a mosógép nem akarta egyszerre melegíteni a vizet. Akkor leoldott az egyik 1-os kismegszakító, mert kiderült, hogy ezek egy körre lettek téve. Visszajött a szerelő, és a mosógépet átrakta egy másikra, azóta semmi gond nincs. Ezzel azt akarom mondani, hogy szerintem nálad is elég lesz a 1x32A, hiszen nálunk is elég volt elég sokáig a 16A, míg nem állt elő ilyen ritka helyzet.
2022. ápr. 25. 14:51
 10/15 Majatom ***** válasza:
65%
jav.: az egyik 16-os kismegszakító
2022. ápr. 25. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!