Elég lesz az 1x32A a házban?
Vettem egy házat, ahol jelenleg 1x 32A van bevezetve. Eddig kb. semmit nem hasznaltak, boven boven eleg volt ez. Viszont en szeretnek beepitheto sutot, indukcios fozolapot, villanybojler, moso-szaritogep, mosogatogepet, huto… es akkor meg olyanokrol nem is beszeltunk hogy a furdoben elektromos a torolkozoszarito, mikro, szamitastechnikai eszkozok, stb., stb…
Tudom, egyszerre mindent nem fogok hasznalni ugy sem, de ha mondjuk egyszerre sutok, fozok az mar 6000/6500W maximum terheles. Erdemes lehet bekottetni a 3 fazist?
230V * 32A az kb. 7.3kW.
A fozolap osszteljesitmenye mennyi? A tobbi elektromos berendezesed osszteljesitmenye mennyi? Van villanybojler amirol nem tudod mikor kapcsolgat? Akarsz legkondit is?
Sima osszeadas egyebkent...
Osszeadtam mindent. Ha minden egyszerre megy maxon, akkor eleg csak a bojler, fozolap es sutot nezni, az mar kb 7,5kW.
Legkondi H tarifas lesz, nem ide kell szamolni.
A 3 fázis nem hátrány, de nem is feltétlenül szükséges. Amik vannak fogyasztók, ki tudod számolni, hogy belefér-e. Mik mennek egyáltalán együtt? Stb.
És hogy megkönnyítsem a döntésed:
Alanyi jogon 32A jár. Mindegy hogy 1 vagy 3 fázis. Ha bővíteni szeretnél kb 4000Ft/A
3F átalakítás kb 150K. És ha peched van, mérőhely szabványosítás + esetleges légkábel/földkábel csere. Persze ezt mindet te fizeted.
Amit felsoroltál ahhoz nem lesz elég 1x32A.
A legtöbb főzőlap önmagában elvisz 2x16A-t.
Nyilván ez a maximalis teljesítmény, de amikor megy a házimunka, akkor biztos lesz hogy lekapcsol a főmegszakító.
A bojlerhez úgyis vezérelt áram kell, külön biztosítóval, külön villanyórával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!