Vidéki kertes házban az erkélyt mire használjátok?
Figyelt kérdés
Ha a ház eleve kertkapcsolatos, az étkezőből teraszra lépünk ki, akkor van értelme az emeleti hálószobához egy erkélyt kapcsolni? (panorámás telken áll a ház) Virágaimat ugysem ott nevelem, enni inni nem ülünk ki mert a konyha a földszinten van, nem dohányzunk... Egyedül a teregetésnek lenne értelme...na meg a tájban gyönyörködni, de gyanítom ez utobbi is csak pár hétig érdekes amíg meg nem szokja a szemünk.
Másik kérdés, hogy utcafronti vagy kertre néző erkélyre szavaznátok?
Én az erkélyen (legyen akár kertre vagy utcára néző) mindig szerettem kávézni/teázni, nassolni. Hallgatni a madarak csiripelését (már ha nyugodtabb a környék) vagy éppen nézni az életet (ha utcára néző). Néha még rajzoltam és olvastam is az erkélyen.
2022. jan. 31. 21:24
2/7 anonim válasza:
Jó időben szívesen kiülök. Igen, szárítók is, vagy ha nagyobb kosszal járó munkát végzek, kiviszem. Tárolok is kinn pár dolgot, de nem lomtár, van egy nagy tároló, abban, nem össze-vissza. Az erkély oldalra néz, direkt utcafrontit nem szeretnék.
2022. jan. 31. 21:34
3/7 anonim válasza:
Mi is vidéken lakunk csak egy másik országban.
A mi emeleti erkélyünk pont az Adriára néz.
Reggel ott reggelizünk, este pedig ott vacsorázunk és borozgatunk.
Sőt van, hogy már hajnalban kiülünk egy kapucsínóval a kezünkben és megnézzük a napfelkeltét.
Még nem tudtuk megunni, pedig már 11 éve ott lakunk...
2022. jan. 31. 23:16
4/7 anonim válasza:
erkélyen kávézni, teázni, nézni ki a fejemből, az megúnhatatlan, akármerre is néz. A kerti erkély a sok zöldre, az utcai az emberekre, autókra, akármire.
Erkélynek külön fontossága van. Fura lenne nélküle, pedig a földszinti terasz is kiváló(ebédelni)
2022. febr. 1. 05:19
5/7 mindentudó99 válasza:
Nekem nincs. De akinek van nem igen használja. Lehet erre fele nem szokás nem tudom
2022. febr. 1. 07:19
6/7 anonim válasza:
Nekünk csak egy pici nyílik a hálóból, konkrétan egy széket se tudsz kitenni, mert kifele nyílik az ajtó. Ilyen kilépő inkább, talán az lehetett az eredeti célja, hogy este a hálóból ki lehetett állni oda dohányozni, passz. Mi így vettük a házat, másfél év alatt nem igazán voltam ott kint, leginkább csak kirázni egy takarót vagy ilyesmi miatt. De szerintem akkor se nagyon lennék, ha bagyibb lenne, az udvarra néző hátsó terasz sokkal jobb. Többeknek van amúgy erkély az utcafronton, senki nem használja érdemben, növények vannak kint tavasztól őszig, meg néha oda teregetnek.
2022. febr. 1. 08:53
7/7 anonim válasza:
Néha a ház homlokzata "megkívánja", hogy legyen ott egy erkély és olyankor nem feltétlen a funkció az első.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!