Melléképületet építenék. Milyen falazóelemeket használjak?
Én beton falázólelemből csináltam itthon a melléképületet pár éve.
Nem olyan mint a zsalukő, hasonló a kinézete de ezt habarccsal kell falazni, nem kell betont önteni a belsejébe.
Ilyennel: [link]
Végül azért döntöttem ez mellett, mert vakolni nem kell, elég fugákat kefélni rakás közben és a végeredmény szép lesz.
Zsalukőnél ugye kell beton+vas ami plusz pénz, téglánál mindenképp kell vakolni, ytong-nál szintén. Ez volt a legolcsóbb és leggyorsabb megoldás.
Amikor elkészül a külsejét lefestettem mésszel és ennyi, tök jól néz ki.
Nekem kb ugyan akkora az épület mint neked végig ebből az anyagból van csinálva, szintén fél nyeregtetővel.
Falazás után kapott körbe egy 20cm-es vasalt koszorút amiben a tető talp szelemenjének a csavarjait is belebetonoztuk.
Szarufáknál 7,5x15 alá ne menj, mert ekkora távon (4 méteren) ha ráül a tetőre egy fél méter hó, elég rendesen le tudja terhelni.
Igazából egy meg andrásolt tetőléc keretre erősített osb vagy ck lapos falszerkezet is megtart ennyi palát..
Barmi ennel vastagabb anyag már tuti.
Persze attól is függ, hogy a falakat megfelelően egymáshoz erősíted e.
Az en kezdő műhelyem (asztalos) 6*5meter volt, a 4 sarokban 1-1 15cm*15cm gerenda oszlopnak, ezek alul felül összekötve 10*5 gerendákkal, erre a vázra volt erősítve 4 fal? Ami 15*2.5 deszkakból volt egy káva, belül osb közepen kőzetgyapot, kívül ck lap, ilyen elemekből volt a falazat összelegózva, tető cserepes lemez, plafon kőzetgyapot + gipszkarton...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!