Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kérdésem a következő! Beépítet...

Kérdésem a következő! Beépítettem a teraszomat + nagyobb lett 8.25 m2-rel.Valaki feljelentett , az építésügyi hatóságnál. Hogyan lehet megtdni , hogy ki volt az ?

Figyelt kérdés
Ki jött a hatóság , bírság lesz kb . 400.000.-ft + tervezővel meg kell terveztetni az egész házat ez kb.800.000.- ft és akkor megadják a fenmaradási engedélyt.Én nem érdeklődtem utána, tisztában vagyok a következményekkel, de jó lenne megtudni , hogy ki volt a bejelentő.

2022. márc. 31. 03:48
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Leginkább sehogy.
2022. márc. 31. 05:18
 2/7 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem azt nem fogod megtudni

Megkerdezhetem hogy mennyibe kerult a bovites,ujitas egyébként? Mi is elotte allunk azért kerdezem

2022. márc. 31. 06:06
 3/7 anonim ***** válasza:
40%

1. Vagy a jobboldali szomszéd, vagy a baloldali szomszéd, vagy a szembe-szomszéd. Vagy a hátad mögötti.

2. Megkened az ügyintézö hölgyet, és megmutatja.

3. Elgondolkodsz, hogy kivel vagy haragban, vagy ki az aki ok nélkül hirtelen NAGYON kedves hozzád.

4. Kit zavarhatott az épitkezés miatti felfordulás.

5. Üdvözöllek Magyarországon!

2022. márc. 31. 06:08
 4/7 anonim ***** válasza:
59%
Hááát, igen! Én is a szomszédokra szavaznék! Biztos, hogy azok közül valamelyik! Nem mindegy? Miért, mi lesz, elvered? Aztán ilyen hülyeség miatt még ülsz is, vagy mi? Vagy megnézed nála mi az ami nem legálisan épült és Te is feljelented? :)
2022. márc. 31. 07:52
 5/7 mindentudó99 ***** válasza:
61%
Szomszédok vagy irigy ismerős vagy rokon. Mer hogy miből futja rá a kuláknak.
2022. márc. 31. 10:24
 6/7 anonim ***** válasza:
56%

NEM KELL HOZZÁ SENKI! Műholdképek alapján dolgoznak, minden évben össze tudják vetni hogy mi változott, a program gyakorlatilag pirossal jelzi nekik, ahol ilyen jellegű eltérés van. Egészen egyszerűen több helyen azért ússzák meg a büntetést, mert elvették a pénzt a helyi önkormányzattól és van ahol szarnak bele, mert akkor minek erőlködjenek a büntetéssel, ha úgyse nekik megy. Van ahol nem bánják ezt, meg ugye a pl. megyeit érdekli, mert nekik van pénz belőle. Mi faluban lakunk, eddig mindenki minden szart felhúzott, senki se foglalkozott vele, lehet itt mindent úgy volt vele mindenki. Na már nem, jönnek a büntetések sorban. Tavaly a szomszéd lefedte a teraszát és kicsit nagyobb is lett, múlt hónapban másfél millióra büntették meg. Mondjuk legalább nem bontatják el, mert csak a bejelentés hiánya miatt büntették és a fennmaradására megkapta az engedélyt. A bírság befizetésére nem kérhet részletet és ha fel is lebbez (de csak fiszem-fäszom formai hibára lehet panaszkodni, ami érdemben semmit sem befolyásol, szóval minek) akkor sem halasztja a befizetés határidejét. Nagyon kemény.

Mi mikor építkeztünk mondta a tervező, hogy mindent döntsünk el, ne álljunk úgy hozzá, hogy majd felhúzunk egy bódét, vagy kis melléképületet, mert úgyse foglalkozik vele senki, mert így megy már a dolog, és már szomszéd se kell hozzá, bármelyik pillanatban kezdhetik a büntetéseket és a bontatásokat. Mert ugye van olyan, ami szabálytalan, nem csak az engedély/bejelentés hiánya a baj, így hiába kérelmezel, hogy maradjon, le fogják bontatni és még meg is büntetnek.

2022. márc. 31. 11:41
 7/7 anonim válasza:
Ha név nélkül tette, akkor sehogy. Ha e-mailt írt, akkor azt megmutatja, hogy ez a bejelentés miatt jött ki. De ha tudja a nevét, megmondja. Nálunk így volt. Igaz nem mentünk semmire a névvel, mert nem ismerünk senkit a környéken, de valószínű a szomszéd volt.
2023. dec. 11. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!