Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valakinek kölcsön adtam...

Ha valakinek kölcsön adtam egy nagyobb összeget fél éve de azóta se küldte vissza hiába lett szólva neki többször azért feljelenthetem vagy tehetek bármi jogi lépést?

Figyelt kérdés

2021. jan. 31. 15:11
1 2
 1/11 Noren1989 ***** válasza:
100%

Kölcsönszerződést gondolom nem írtatok róla, igaz?

Ez esetben sajnos az illegalitás talajára lépsz, amint intézkedsz.

2021. jan. 31. 15:24
 2/11 A kérdező kommentje:
nem sajnos , gyorsan kellett neki a pénz, hogy valamit ki tudjon fizetni ( talán albit vagy hasonlót)
2021. jan. 31. 15:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Írhatsz neki egy hivatalos hangvételű levelet, amiben némileg több pénzt írsz, mint amivel tartozik. HA erre válaszol, hogy nem is ennyivel tartozom, hanem XY összeggel, akkor legalább lenne róla utólag egy papírod, amivel esetleg már tudnál kezdeni valamit, és esetleg működhet. Mert papír nélkül nem mész semmire, csak bebuktad, és tanulópénz.
2021. jan. 31. 15:40
 4/11 A kérdező kommentje:
és ez a levél messenger/email-el is működik?
2021. jan. 31. 15:42
 5/11 Noren1989 ***** válasza:
100%
Inkàbb ajànlott/tértivevényes postai küldeményként, vélelmezési időt szem előtt tartva.
2021. jan. 31. 15:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha készítesz róla fotót, képmentést, vagy kinyomtatod.

Mivel ezzel elismerné, hogy tartozik.

Bár: és ez csak az én véleményem, jobb lenne erre hagyományos levél.

Annyi bizonyos: fenyegetőzést már mentettek el messengerről, és ezt elfogadta a rendőrség bizonyítékként. Ugyanezt megteszik-e a tartozás elismerésével? Ezt nem tudom előre megmondani.

E-mail, vagy hagyományos levél jobb lenne ilyen szempontból, mint egy messenger üzenet.

2021. jan. 31. 15:48
 7/11 A kérdező kommentje:
az a baj tudom róla hogy nem válaszolna a levélre.. sajnos..de azért köszönöm a segítséget !
2021. jan. 31. 16:13
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben akkor is írnék neki egy levelet a nagyobb összegről, akár többször is. Elöbb-utóbb csak válaszol, vagy megadja.
2021. jan. 31. 16:29
 9/11 anonim válasza:
100%

Én is nemrég adtam kölcsön egy kisebb összeget, két hete teljesen felszívódott ez az ember, pedig teljesen megbíztam benne, és válaszra se méltat. Kihúztam a szarból, pedig most nagyon jo helye lett volna annak a pénznek nálam is.

Ha jelentkezett volna, hogy később megadja, mert még fennáll a gondja, megértettem volna és biztosan találunk egy köztes megoldást. De nem, ő inkább átnéz rajtam, ennyire futotta tőle 35 évesen. Undorító emberek vannak és borzasztóan szomorú vagyok miatta.

Soha senkiben nem bízom meg többé miatta.

2021. febr. 1. 19:51
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi a sógoromnak adtunk kölcsön nagyobb összeget. Többször is... Papír nem készült róla. Szegény párom már szerintem keresztett vetet rá, mert ugye nagyon visszakérni sem akarja, mert milyen már, hogy neki kell baszogatni a testvérét, hogy vegye észre nekünk sem kolbász a kerítés... Semmi jele, hogy visszaadná, pedig már lassan 2 éve... Én hiába mondom neki, hogy szóljon, mert kellene az a pénz, nem akar konfliktust, vagy mittudom én. Szar űgy... Patt helyzet. 😞 Sok sikert neked!
2021. febr. 1. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!