Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Azért lehet feljelentést...

Azért lehet feljelentést tenni, ha valaki rendelt nekem viccből nagyobb értékben utánvéttel?

Figyelt kérdés
2020. aug. 23. 17:16
 1/10 anonim ***** válasza:
89%

Elvileg igen, csak hogy bizonyítod, ki tette?

Emellett az utánvéttel jött csomagot nem veszed át és nincs probléma!

2020. aug. 23. 17:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem akarom, csak kicsit rossz vicc volt.... A futárt szívatta meg leginkább, nem engem.
2020. aug. 23. 17:30
 3/10 belapus ***** válasza:
100%
Azt gondolom, belefér a személyes adattal való visszaélésbe.
2020. aug. 23. 17:35
 4/10 anonim ***** válasza:
11%

Miért kell mindenáron minden hülyeség esetén feljelentésben gondolkodni? Ez valami mánia?

Hoznak neked valamit, csak emlékezel, rendeltél-e. Ha igen, átveszed, ha nem, nem veszed át. Esetleg tájékoztatod a futárt, rossz vicc áldozata. Ne félj, az érdekelt majd intézkedik - ha megéri neki.

2020. aug. 23. 17:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehetne, de szerintem ne tedd. Ha viccből rendelt a nevedre/címedre valaki valamit akkor az tuti utánvétes, nem veszed át mondván hogy nem te rendelted és ennyi. Max majd az eladó feljelenti ha olyan nagy kár származott belőle.
2020. aug. 23. 17:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez inkább a bolttal kicseszés leginkább,mert így a futár díjat is a bolt fizeti portósan tehát az oda-vissza szállítást is ami jó pár ezer forintba kerül, plusz ha a kérdező ténylegesen rendelni akarna ugyanebből a boltból akkor már nagy eséllyel nem is szállítanának neki, ami újabb gond okozása. Akkor meg fokozottan nagy károkozás a bolt felé, ha mondjuk egy egy összeszereltetett számítógépről van szó, mert ott meg az ilyen alkatrészeket már nem is lehet teljes áron értékesíteni ezután. Én biztos feljelenteném az ilyen férget és kártérítést fizettetnék vele. A bolt kiadná az adataid elvileg.
2020. aug. 23. 17:52
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nekem is az jutott eszembe, amit 6-os is írt, hogy ezután, ha ő akar onnan rendelni, akkor lehet, hogy nem engedik. Ezzel pedig konkrét hátrányt okoznának a kérdezőnek, tehát logikus, hogy jogi lépéseket akar tenni.

Bár, ha előre átutalja a pénzt, akkor lehet, hogy ez a cég is elfogadja, hogy nem lehet szó átverésről.

2020. aug. 23. 17:56
 8/10 belapus ***** válasza:
100%
Ha egyébkén a kérdező szokott online vásárolni és az adott áruház is a lehetséges jelöltek között van, mindenképpen érdemes lehet velük tisztázni a helyzetet, függetlenül az egyebektől.
2020. aug. 23. 17:56
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem akarom feljelenteni, csak érdekelt, lehetséges-e,
2020. aug. 23. 17:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem egyszerűbb nem átvenni a csomagot...?
2020. aug. 26. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!