Mekkora összegű saját tőkével álltatok, álltok neki építkezni?
Nekünk sajnos csak 5 m Ft-unk van, többi babaváró és zöld hitel lenne
Keresetünk havi 800-850 között van
Telek már megvan
De nagyon félünk belevágni, viszont később amennyivel többet tudunk félretenni, annyival drágább lesz minden (rövid távon)
Zöld hitel miatt lenne sürgősen elkezdenünk
Telket eladnam es vennek inkabb helyette egy felujitando, de nem tul rossz allapotu hazat.
Nekem ennel tobbet er az ép elmem, nem akarok nagy stresszben elni honapokig, evekig, illetve mi van, ha elfogy a penz, nem keszul el a haz, stb stb.
Telket most vettük, oda szeretnénk mindenképp házat építtetni
Csak kérdés, hogy megéri-e várni
150 havi törlesztő kettőnknek jelenleg belefér
Csak tényleg a kevés önerő, ami miatt aggódunk
Hat nem tudom 13-as, de nekunk nem annyiba kerult, bar az teny, hogy telket is venni kellett volna, az nem volt adott.
Helytol fugg nyilvan, meg nalunk tenyleg csak aprobb felujitasok voltak, de sokkal-sokkal jobban jottunk ki igy, mintha epitkeztunk volna. Mi is korbejartuk a temat, mi is gondolkoztunk az epitkezesen, illetve inkabb csak a ferjem, en egyaltalan nem is akartam volna belevagni.
Na meg ahogy mondtam, nekem az epitkezesnel tobbet er az ép elmem :D Szuleimmel mar “vegigcsinaltam” egy epitkezest, koszonom szepen, abbol en soha tobbet nem kerek.
Kiveve, ha vegtelen penzem van es valakit meg tudok bizni, aki lerendezi az egeszet helyettem, nekem csak be kell koltozni. Akkor talan.
5 millióval nem szabad belevágni, mert tavaly is pillanatok alatt mentek fel egyes anyagok 100 %-al.
Akkor meg ott állnátok egy félig se kész építkezés közepén.
3-szor vásároltam tavaly vasanyagot, de mindig drágább volt mint előzőleg ugyanott.
Sajnos -mint tapasztalható- az idén sem állt le az infláció.
Ha a választások után ismét valós árakon árusítanak majd a benzinkutak és lesz majd -akár- pl. 600 Ft az üzemanyag, akkorát fognak robbanni az árak, amire senki sem számít jelenleg.
450-470 körül megáll, ha átlag igényeitek vannak hasznos alapterületre nézve + telek. Mostanában felénk jellemzően 70-95 m2 között építenek.
3 szobához azért kell a 85-90 m2, 2 szoba esetén 75-80 m2 nagyon komfortos.
80x450-470=~36-38 millió
A babaváróval van 15 millió önerőtök, szóval veszek fel 25 millió zöld hitelt és megvan a konyha bútor is. Ez igy teljesen jó.
A lényeg az 30% önerő szükséges + tapasztalatból mondom legyen 1-2 millió plusz a zsebetekbe. A bank az utolsó 5%-ot a használatba vételi után utalja csak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!