Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Szeretnék építeni egy mellékép...

Szeretnék építeni egy melléképületet, miből csinálnátok az alapot?

Figyelt kérdés

Fent említett melléképület 14x6,6m alapterületű, ebből 8m egy dupla garázs, 6m pedig egy válaszfallal ún. nyári konyha.

NF30 tégla a terv, alapnak zsalukő vagy vasbeton?

2022. jan. 17. 14:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

CSak úgy, hirtelen felindulásból, tervek nélkül nekiugranál?

Nem biztos, hogy jó ötlet...

2022. jan. 17. 14:36
 2/13 anonim ***** válasza:
55%
Felejtsd el a téglát, szendvicspanelből sokkal egyszerűbb, gyorsabb, olcsóbb. Nem kell sávalap (lemezalap bőven elég), nem kell vakolni, színezni. Telephelyen 2 éve 8x26 méteres fűthető raktár/műhely épült, hétfőn elkezdtek szerelni a csupasz betonon, pénteken már próbafűtés volt.
2022. jan. 17. 15:52
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem csak úgy hirtelen, nyilván vannak tervek (nem 1 millióért rajzolt!), 4 falhoz nemhiszem, hogy kell rajz.

Szendvicspanelt nem szeretnék, nekem nem tetszik. A lényeg pont az, hogy szeretném a ház színére vakolni.

2022. jan. 17. 16:03
 4/13 anonim ***** válasza:
55%
Nagyon sok pénzed van.
2022. jan. 17. 16:11
 5/13 anonim ***** válasza:
37%

4 falhoz nemhiszem, hogy kell rajz.

Végül is a vakbélműtét is csak pár vágás, nem igaz? Mi baj lehet, ha nekifog egy random ember.

2022. jan. 17. 16:17
 6/13 anonim ***** válasza:

Ez több mint 200 légköbméter! Azért kell terv és nem utolsósorban engedély, mert ez már engedélyköteles. Kérdés szempontjából azonban lényegtelen.

Nem úgy működik a történet, hogy könnyűszerkezet, akkor azt ráépíthetjük egy lemezalapra. Működhet akár úgy, csak ez erősen függ a földtől, amire építkezünk!!!

Kérdésre válaszolva teljes mértékben mindegy, hogy kizsaluzod vagy zsalukőből rakod, azt is be kell vasalni! A földbe nyilván nem raksz zsalukövet, ugye? Szóval nem arról beszélgetünk? Ásott alapot bevasalod, beöntöd. Ha emeled az épületet a föld színétől, ott, azon a szakaszon kérdés, hogy zsalukő vagy kizsaluzod és beöntöd. Amelyik neked szimpatikusabb!

Amit érdemes megoldani ha lesz szigetelve az épület homlokzata, hogy a sávalapot olyan szélesre ásd, hogy abba még egy 10 vagy 15cm-es XPS is beférjen. Gyak. a sávalapnak a külső zsaluzatát nem a föld, hanem az XPS adja, így egyből kész van a lábazati szigetelés is, nem kell utólag körbe ásni az épületet!

2022. jan. 17. 16:57
 7/13 anonim ***** válasza:
54%

#5: telitalálat! :)))

Ugyan már, mit ide holmi statika, meg egyebek... Józsi bácsi, a falusi segédmunkás már felhúzott pártucat putrit, neki aztán nehogymá egy mérnök mondja meg, hogy mit kell csinálni... Ő mindent IS jobban tud. :-D

2022. jan. 17. 17:18
 8/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, figyelj jól a #6-ra! Engedély kell hozzá!

[link]

" A 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 1. számú melléklete alapján építési engedély nélkül végezhető tevékenységek [1]:

8. Nem emberi tartózkodásra szolgáló építmény építése, átalakítása, felújítása, valamint bővítése, amelynek mérete az építési tevékenység után sem haladja meg a nettó 100 m3 térfogatot és 4,5 m gerincmagasságot[8] [9]."

A tiéd több mint duplája az engedély nélkül építhető melléképületnek!

2022. jan. 17. 17:21
 9/13 anonim ***** válasza:
Ember, nem kell ezt ragozni, ekkora épületet terveztess meg, ha jót akarsz. Azért ez nem egy sufni.
2022. jan. 18. 04:00
 10/13 A kérdező kommentje:

Megértem a leírtakat és nem egyedül akarom csinálni, nyilván hozzáértő emberrel, kőművessel.

Ahova kerül az épület korábban is állt egy hasonló ezért nem gondoltam engedélyre. Amiért pedig a kérdést kiírtam azért volt mert szerettem volna kiszámolni mennyibe fog kerülni. A téglák stb anyagárát már sikerült, alapba nem tudom mennyi és milyen beton kell…

2022. jan. 18. 07:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!