Zárt szelvény vas szerkezet melléképület tetejére rakható rétegelt lemez és arra zsindely tetőnek?
Az alap ötlet tetőlec volt és cserép de van rétegelt lemezem. Kérdés bírja e zsindely súlyát (alatta ugye vas zárt szelvény van 30 centis kozokkel kereten belül)
Retegelt lemez meg mehet onmetsző csavarral vasba?
Közben annyit informálódtam, hogy kell valami alátét lemez is alá. És zsindely re nem árt ragasztó.
Pontosan mi akkor a rétegrend?
Pára miatt valami fólia még esetleg?
Osb, alátét lemez és nehezlemez. Ez olcsóbb mint a zsindely és kis lejtés esetén is vízzáró.
Legyen jó a méretezés!
Én elfelejteném ezt a sok szart és egyszerűen kész szendvicspanelt raknék fel.
Ezzel egy életre le van tudva a beázás és a szigetelés is.
A használt meg igen jutányos árban van.
Pl.
Azért kezdtem el ezen godjolkodni mert rétegelt lemezem is van és valamennyi zsindelyem is. Meg régi kátrány de az már idejét múlt.
Nem tudom hogy rétegelt lemez elbirja e
Régen szórakoztunk mi is zártszelvénnyel, szendvicspanelből 1/3-ad annyi munka volt legutóbb egy műhelyt összerakni. Úgy volt kevesebb a munka, hogy nem csak ízléses ajtó-ablak van rajta, hanem még fűthető is.
Nem bántásból írom, de manapság, amikor minden ott van a katalógusban csak össze kell válogatni, se anyagilag se szabadidő szempontjából nem kifizetődő ez a csavarozás, hegesztgetés.
Te is tudod, hogy a tetődet nem a rétegelt lemez tartja majd, hanem a 30 centinkénti vas.
(Bár ilyen vas áraknál felesleges pazarlásnak tartom ezt a sűrűséget.)
A rétegelt lemeznél viszont gondot okozhat majd a nedvesség, párásodás, vízszivárgás stb... és az ezzel együtt járó hullámosodás.
De ha ennyire ragaszkodsz hozzá, akkor minek kérdezed??
Ha olcsón akarsz kijönni, akkor tetőként cserepes lemezt, vagy trapézlemezt használsz kb. 1000-1500 Ft/m2-ért beszerezhető.
Ha szigetelt tetőt akarsz, akkor meg ott van a belinkelt szendvicspanel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!