Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mikor kell védősisakot hordani...

Mikor kell védősisakot hordani egy építkezésen?

Figyelt kérdés
Látom a sok építkezést minden fele, de védősisakot hordó embert csak elvétve. Nincs ellenőrzés vagy nincs konkrét szabályozás, azért nem hordják?

#építkezés #védősisak
2021. dec. 5. 09:34
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindig kellene.
2021. dec. 5. 09:46
 2/9 anonim ***** válasza:
54%
Kedvencem amikor kint vagy a prérin, és hordani kell. Repülőgépen kívül semmi nem tud a fejedre esni, esetleg fejen szar egy madár.
2021. dec. 5. 10:03
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Munkaterület körbe van kerítve, azon belül mindig.
2021. dec. 5. 10:10
 4/9 anonim ***** válasza:
21%
Dolgoztál már abban a szarban 12 órát, ténylegesen dolgozva, nem úgy, hogy sétálgatsz az építkezésen, mint a sok köcsög munkavédelmis.
2021. dec. 5. 10:10
 5/9 anonim ***** válasza:
85%

"Dolgoztál már abban a szarban 12 órát, ténylegesen dolgozva"

Igen, és nem egyszer jött jól az a "szar".

2021. dec. 5. 10:54
 6/9 anonim ***** válasza:
77%

Azért ez is túl van lihegve kicsi,talán nagyon is.

Láttam több helyen alapkő letételt,kormány közeliek mind sisakban,az építkezésnek még a nyoma sem volt fel lelhető.

Az egyik vasút állomáson ugyan ez.Csak az utazni akarók nem voltak sisakban.

Elkészült fő út átadásnál az út teljes szélességében álltak az átadó bizottság emberei. A helyszín szinte hermetikusan lezárva.

Természetesen mindenki munka védelmi sisakban.A munkát amivel végezték,az az olló volt csak.Ennyire veszélyes az olló,hogy sisakot is tenni kellett.

Ahogy átvágták a szalagot,megszűnt a veszély,a sisakok is lekerültek.

Indult a forgalom.

2021. dec. 5. 12:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

6!

Persze ilyen is van.

De csak amit én láttam baleset már azok miatt is azt mondom, hogy jobb ha van.

Szerelték a vázas épület tetején a gépészetet, elejtették az egyik kulcsot. Kulcs lecsúszott és az útépítők közé esett. Az egyik srác sisakját telibe kapta, ripityára tört. De a srácnak nem lett baja, ha nem lett volna sisak....

És ugye csak utat épített az épülettől 3-4 méterre, akik fent voltak az alacsony hajlású tetőn sose gondolták volna, hogy le tud csúszni.

Volt több kisebb ahol szintén jó volt, hogy volt sisak.

2021. dec. 5. 13:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én fejemre egyszer egy narancs méretű tégladarab esett. Semmi extra nem volt csak fújt a szél, 6 emeletes társasházi építkezés. Hála az égnek volt sisakom, végig is repedt. Nekem kutya bajom nem lett.

Bolond, aki nem hord sisakot attól függetlenül, hogy mit ír a szabály.

2021. dec. 5. 15:34
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Amikor Ausztriában dolgoztam, ott az volt a szokás, ha van daru akkor kell sisak, egyéb esetben nem. Aztán volt ahol jobban foglalkoztak az üggyel, volt ahol semennyire. Daru az kb. Mindenhol volt, még a kis családi háznál is. Daru bontás után már nagyon nem láttál sisakot.
2021. dec. 5. 20:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!