Hogyan lehet 20 centiméternél vastagabb hőszigetelést felrakni?
Ragasztót már vagy 10 éve betiltották, mert így huzat alakul ki a fal és hungarocell között ami tűzveszélyes. Haltak már meg emiatt magyarországon, és tudom, hogy minden szaki így csinálja :D
30cm es dűbel nem létezik
Simán alábetonoznék, alappal, és mehet egymásra csak úgy. Legalsó réteg xps legyen. Ennyi.
Szerintem 1000szer stabilabb így, persze nem árt vízmértéket nézni.
Nah, a mesterek besértődtek :D
Nyilván csak azt a sort teszed fel, amit hálózól
Az kimaradt, hogy kötésbe kell tenni, mintha a hungarocell tartaná a téglákat :D
Mindentudó, hidd el boldogabb lennél, ha a gyakori okoskodásodon kívül is lenne életed.
Mégis merre esne le?
Egyik oldalt a ház homlokzata, másikon az üvegszál ami a sarkokon keresztül a 4 oldalt összetartja.
De zárásként egy fa pallót rátennék az utolsó sorra amit 100 as dübellel rögzítenék így beszorul az egész alá, nem tud kidőlni mégha ha sarkokat le is bontod
0.2 m2 simán megtart 10kg ot, mikor 0.01 m2 hungarocell megtart 100kg ot ugyanis simán elbírja ha rálépek
Szerintem is perem pont modszer ,de a táblákat felrakáskor meg kell mozgatni
akkor több mint 40% lessz beragasztózva .A nyilászárok fölé meg közetgyapott áthidalot kell rakni,akkor sokkal később alakul ki a kéményhatás egy esetleges tüznél.20 cm fölött érdemes megtérülést kalkulálni mert a szigetelés nem arányosan nő a vastagsággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!