6,6 méteres betongerendából 60 centiméterenként van egy a tetőtéren, ez megfelelő? Elég erős?
Attól függ milyen terhelést szándékozol neki adni.
Nem mindegy a gerenda típusa, a régi típusú nem előfeszített gerenda, akkor nem teherviselő födém, csak járásra alkalmas. Ha újabb típusú E gerenda, akkor az elég nagy teherbírású, de mindenképpen vasalt felbeton kell ahhoz, hogy terhelhető legyen.
A 6,6 méteres fesztáv a max amit E gerendánál megengednek és ha jól tudom, akkor csak duplázva terhelhető, vagyis nem ártana egy statikussal beszélned. Ha csak szimplán van rakva akkor sincs semmi probléma, akkor ugyanaz a helyzet mint a régebbi gerendák esetében, mert akkor statikussal tervezett vasalattal egy monolit szerkezetet kell a létező födém felett kialakítani miközben alulról a létező födémet használod zsaluzatnak és azt kell alátámasztani.
Első vagyok
Tökéletesen egyetértek előttem szólóval.
Beszéltem egy statikussal,jövő szerdán megnézi. Ez igazából nem rég épült ház,de nem lett befejezve,és így akarom megvenni,és befejezni.
Szerdán írok majd ide,hogy mire jutottunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!