Jeanpierre35 kérdése:
Hallott mar valaki ilyenrol hogy 38as porotherm tegla,4 centimeteres szigetelessel? A 4 centimeteres szigeteles er egyatalan valamit?
Figyelt kérdés
2019. jún. 27. 21:26
1/7 anonim válasza:
30-as téglán van 5 és 6 centis. ér!!
2/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszt! En lenyegeben arra lennek kivancsi hogy a 38as porotherm tegla magaban mint epitoanyag menyire jo? Es miert valaszt valaki 4cmes szigetelest mikor manapsag mindenki minimum 10 de inkabb 15cmes szigetelest alkalmaz polisztirolbol vagy kozetgyapotbol? Ez lenyegeben egy 4 centi vastag polisztirol lap ami ugyanugy mint a tobbi szigeteles "halozva" van es be van "szinezve" ha jol ertem? A technologia ugyanaz csak a vastagsag valtozik?
2019. jún. 27. 22:13
3/7 anonim válasza:
A vastagság nem egyenes arányban növeli a hatékonyságot. Közintézményben a 8 cm is megfelel az elvárásoknak, jó is, ettől függetlenül fel lehet rakni 20 centit is, de minek. Kb 30-35%-a megy el a melegnek a falon. A többi az ablak, födém, aljzat, lábazat stb. Lehet hogy aki 4 centi szigetel, a megmaradt pénzt más területek szigetelésére fordítja. Én is így tettem. A keveset kellett jól beosztani
4/7 anonim válasza:
Van egy műhelyem. 3 centit raktam rá. Az egyik radiátort azóta el lehet zárni.
5/7 anonim válasza:
A nyílászárók a kritikus pontok. Nekem 5 centis van, amit jó 10 éve raktunk. Amiért felraktam, tökéletesen megfelel.
6/7 anonim válasza:
Nekem is ilyen a falazatom réttegrendje. 2000-es évek elején nagy "divat" volt. Egy házat ugyan annyiba került levakolni, szinezni mint 4cm vastag eps-el hőszigetelni.
A 38 N+F tégla 0,42W/m²k értékkel rendelkezik. Míg 4cm eps-el 0,29-re javul a hőszigetelési értéke. Ami több mint 20% javulást jelent.
7/7 anonim válasza:
Sok régi B-30-asból épített ház van még aminek a fala még mindig 1,2W/m²k érték felett van 5 cm vakolattal számolva is. (Nálunk a fél város ilyenből van, nagy részük szigeteletlen. Inkább egy új ablakot cserélnek és működik a dolog. Kifűtik így is az emberek.)
Ehhez képest a 38-as tégla önmagában 3x jobb teljesítményt nyújt.
A 4 cm- szigetelés meg annyi, hogy ha ugyan annyiba van mint a vakolás, akkor legyen az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!