Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ezek a házak hogyan vannak?

Ezek a házak hogyan vannak?

Figyelt kérdés

Gyakran látok olyan házat, ahol olyan az alja, hogy kövek vannak felrakva, de ez a rendes szürke kő, ami olyan 25-30 centis darabok és mintha betonba lenne belenyomva, tipikusan 40 éves házaknál, tehát amiket a 80-as években építettek.

Tehát olyan, mintha építettek volna egy zsalut, majd abba beton, majd 1-2 kő, megint beton, megint kő és végül elvették a zsalut és maradt ilyen meggyes sütemény jellege, amiből nem sajnálták a meggyet.

Remélem érthető mire gondolok.

Na, szal ez csak burkolat vagy az egész fal ilyen, mert haveromék háza is ilyen és tégla van belül.

Szal olyan mintha felrakták volna a téglafalat, majd kívül rávakoltak és dísznek belerakták a követ.

Amúgy ez jó szigetelés vagy csak divat és fasság az egész?

Köszönöm szépen a segítséget előre is!

2021. okt. 18. 20:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A '80-as években már inkább csak lábazati díszítés volt, de öregebb házakon még valóban falazóanyag szerepét töltötte be a kő.
2021. okt. 18. 20:33
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ.

Király vagy!!!

2021. okt. 18. 20:38
 3/6 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:

Nem tudsz utcaképben mutatni egy ilyet?

Érdekelne, mire gondolsz :D

2021. okt. 18. 21:36
 4/6 A kérdező kommentje:
2021. okt. 18. 22:41
 5/6 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Köszönöm, nem nagyon láttam én még ilyen megoldást, de lehet csak figyelmetlen vagyok :)
2021. okt. 19. 11:23
 6/6 A kérdező kommentje:

Igazán nincs mit.

Biztos, hogy láttál ilyet.

2021. okt. 19. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!