Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Vannak- kés készítők kovácsok...

Krosszarcu kérdése:

Vannak- kés készítők kovácsok Pest Megyében?

Figyelt kérdés
Találtam a műhelyben sok nagyon kemény fém eszterga kést, mivel a kommuinista gyáripar elmúlt, nem akarom kidobni hanem késeket akarok kovácsoltatni belőle! ??

#gépgyár #CNC #egyedi #horizontál
2021. júl. 14. 22:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A keményfém esztergakésnek egy relítíve picike, kb. körömnyi lapka a végén van keményfémből, a többi része "sima" acél. De ha az egész keményfém lenne, akkor sem lehetne belőle normálisan kést kovácsolni.
2021. júl. 15. 02:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem arra való.
2021. júl. 15. 04:37
 3/7 anonim ***** válasza:

#1 Én dolgoztam olyan helyen ahol a gyorsacél késeket, ami ugye alap esetben egy hasáb, nem betétlapka átkovácsolták. Belső menet vagy leszúrókésnél nem kellett annyit köszörülni.

Viszont ezek elvékonyítva pl szakácskésnek túl ridegek lehetnek, és kellő rugalmasság hiányában lehet ha leesik, akkor el is törik.

2021. júl. 15. 06:04
 4/7 anonim ***** válasza:

Lusta vagyok végignézni, tedd meg te.

[link]

2021. júl. 15. 09:07
 5/7 anonim ***** válasza:
#3: Igen, vannak gyorsacél kések is. Én a "nagyon kemény fém eszterga kést" megfogalmazásból a forrasztott keményfémlapkás késekre asszociáltam (hiszen a kérdező írta, hogy kemény fém) de lehet hogy nincs tisztában ő sem a fogalmakkal és a tömör hss késekre gondolt.
2021. júl. 15. 09:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen a hss tőmbökre gondoltam. Azokból szerintem lehetne valamit csinálni.
2021. júl. 16. 05:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Valamit lehetne, de kést (konyhakésre, bicskára gondolok, nem a fémipari megmunkáló késekre) biztosan nem.
2021. júl. 16. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!