Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Új építésű házaknál miért...

Új építésű házaknál miért nincsenek vegyes vagy fatüzelésű kazánok? Gázcirkót vagy ahol van termálfűtést építenek ki, az meg nem ad annyi meleget.

Figyelt kérdés
2021. szept. 27. 16:08
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

Ne legyenek illúzióid, magam vágom több éve. Nem esik le a gyűrű a kezemről ha fejszét kell fogni. Látom a briketten lovagolsz, azért írtam hogy van amikor a kandallót is beizzítom. Ja meg gáz fűtés is van. De azt nagyon nagyon ritkán kell használni. Max az őrlángot ha nagyon hideg van.

Na tényleg mindegy nekem ki mivel fűt, nem is vitának szántam, csak érdekelt.

2021. szept. 29. 09:15
 32/35 mindentudó99 ***** válasza:
72%
Persze még a kérdésben meg utána szó nem volt csak fáról. Aztán brikett most meg már gáz is. Tíz évig csináltam vágtam hasítittam az éves tüzelőt. Aki nem csinált ilyet lehet elhiszi hogy egy két nap megvan. De aki tisztán fával tüzel annak legalább egy hét munka segítséggel. Hogy kérdésre válaszoljak új házaknál olyan kazán van amit a megrendelő kér. Ha vegyest kér azt raknak. De minek kérjen ha egy új szigetelt ház kondenzációs kazánnal való kifűtése olcsóbb mint a fával vacakolni meg dolgozni egy hetet. Ezért nem csinálom mán én se . Ráadásul a többség tüzépről veszi arany árban . De csak azok akinek nincs gáz és nincs más lehetősége.
2021. szept. 29. 09:34
 33/35 anonim ***** válasza:
67%

Hát, én örülök hogy megszabadultam a fás kazántól. Nem állandó hőt adott (értsd: reggelre kihűlt, begyújtás után forróság, stb - utóbbi nyilván szabályozható a radiátorokkal, de akkor is) csomó meló van vele, koszos, büdös. Jó drága is, ha nem tudsz "pult alól" fát szerezni.

Fás fűtést maximum "hobbiból" akarnék újra, pl. egy cserépkályhát vagy kandallót, amibe HA van kedvem akkor begyújtok hébe-hóba. Ennél többet nem akarok vesződni vele.

2021. szept. 29. 17:33
 34/35 anonim ***** válasza:

Minden megoldható egy ügyes gépésszel.

Nekem van vegyes tüzelésűm + gázkazánom + villanykazánom.

Váltani egyikről a másikra csak néhány szelep eltekerése.

Kerti fa megy a vegyesbe, amennyi van. (tehát ingyen)

Áramról megy amennyit a napelem nyáron megtermelt. (szintén ingyen)

Utána gázzal fűtöm a maradékot. (fizetős)

2021. szept. 30. 19:38
 35/35 anonim ***** válasza:
77%
A kérdező egy igazi primitiv barom, ne etessetek valaszokkal...
2021. okt. 2. 21:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!