Össze tudom hozni technikailag a napelemes pályázatot a meglévő fatüzeléses kazánommal? 1000 l tartály.
Ha beiktat egy hőszivattyút akkor minek a kazán.
Igen megoldható, viszont kell hozza vezérlés, hogy a keverést megoldja és szabályozza a tartály és a szekunder kor között.
Finneknél láttam ilyet, hogy volt egy nagy tartály amit felmelegítettek az éjszakai energiával, ami jóval olcsóbb volt, és napközben a tárolt energiából fűtöttek.
Itt egy technikai megoldás sajnos angolul találtam.
Szerintem felejtős bármilyen fűtőszálas melegítős téma. Amit a drága napelemmel megtermelsz, azt legokosabb inverteres klímával elfűteni.
A meglévő rendszert sem kell babrálni. De még ha ki is hívsz egy profit, hiába rakja össze, pár év múlva amikor egy szerelvény megadja magát ott fogsz karácsonykor (amikor senki sem elérhető) gondolkodni felette, mert a sok szelep meg szivattyú között baromira nem lesz egyértelmű hol a hiba.
Meghagynám a meglévő rendszert eredeti állapotában tartaléknak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!