Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Össze tudom hozni technikailag...

Össze tudom hozni technikailag a napelemes pályázatot a meglévő fatüzeléses kazánommal? 1000 l tartály.

Figyelt kérdés
100 m2 ház,központi fűtés,déli tájolás,20 napelem

2021. szept. 2. 21:14
 1/3 anonim ***** válasza:
52%
Ha még közbeiktatsz egy hőszivattyút, akkor meglesz az átjárás a napelem és az 1000 literes pufferod közt. Különben mit akarsz a napelemmel? a lejövő két madzagot bedugod a kazánba?
2021. szept. 2. 21:34
 2/3 Fsms ***** válasza:

Ha beiktat egy hőszivattyút akkor minek a kazán.

Igen megoldható, viszont kell hozza vezérlés, hogy a keverést megoldja és szabályozza a tartály és a szekunder kor között.

Finneknél láttam ilyet, hogy volt egy nagy tartály amit felmelegítettek az éjszakai energiával, ami jóval olcsóbb volt, és napközben a tárolt energiából fűtöttek.

Itt egy technikai megoldás sajnos angolul találtam.

[link]

2021. szept. 2. 22:39
 3/3 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem felejtős bármilyen fűtőszálas melegítős téma. Amit a drága napelemmel megtermelsz, azt legokosabb inverteres klímával elfűteni.

A meglévő rendszert sem kell babrálni. De még ha ki is hívsz egy profit, hiába rakja össze, pár év múlva amikor egy szerelvény megadja magát ott fogsz karácsonykor (amikor senki sem elérhető) gondolkodni felette, mert a sok szelep meg szivattyú között baromira nem lesz egyértelmű hol a hiba.

Meghagynám a meglévő rendszert eredeti állapotában tartaléknak.

2021. szept. 3. 08:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!