Asztalos által készülő konyhabútornál változtatást követően miért nem változik az ár? Hogyan szólnátok?
"
Kedves XY, most, hogy módosult az elképzelésünk és az olcsóbb B verzió mellett döntöttünk, így most milyen árra számíthatunk?...mert erről eddig nem beszéltünk."
Azt mondjuk nem értem, hogyha a B mellett döntöttetek, akkor miért érdekes, hogy az A-ból kivettetek szekrényt?
"...nem baj, ha tényleg ugyanaz az ár marad, ..."
Ezt biztos nem írnám bele! Már miért ne lenne baj?
"Kedves Mester! Beszéljük át még egyszer az árat, most így a módosítások után! Az eredeti terv módosult az eleve olcsóbb B-re és még az is lecsökkent egy szekrénnyel, amit nem kértünk. Amit viszont kértünk szekrény, az is az olcsóbbik verzió. Így most az én számításaim szerint ez .....Ft lenne. Önnek is így jön ki?"
4-es vagyok
Figyelj, üzletben nincs barátság! Látod ő sem szívbajos, akármilyen cukimuki! Ne hagyd már magad hülyének nézni, mert így rontjuk el a szakikat!
Első kérdésem: az "A" verzióra időben mikor kaptál árat? Most itt a jelentős alapanyag áremelkedésre utalok.
Második kérdésem: miért nem kérdezed meg?
"Pista, ha már így spóroltunk, kérek új árajánlatot a módosított tervre. Köszi!"
Azért írtam, hogy nem baj, ha ugyanaz marad, mert nem akarok okoskodni, lehet, hogy tényleg ugyanúgy meg kell vennie x mennyiségű anyagot a B tervhez is, mert mondjuk nem vágják kisebbre a bútorlapot vagy ilyesmi. Pl.a munkalapnál pontosan mondta, hogy azokat 4 méteres darabokban adják. Először mikor csak egy 3 méteres darabot szerettünk volna megcsináltatni, akkor is arról volt szó, hogy meg kell vennünk a 4 métert. Na mindegy.
Megírtam úgy a választ, remélem nem lesz belőle gond.
Különben kb.2 napja mondta az első árat, tehát nem anyagemelkedés miatt maradt az ár, illetve ha azért, akkor azt nyilván tudja mondani.
Arra leszek még kíváncsi, hogy kapunk-e majd lebontva árajánlatot, nem csak így egyben egy végösszeget. Én nem akarok kukacoskodni vagy ilyesmi, de egyébként mintha a fogamat húznák, olyan horribilis összeg egy új konyha, szóval azért szeretném látni tételesen leírva is, nem mintha annyit értenék hozzá, de akkor is.
Ez egyáltalán nem kukacoskodás, ne viccelj!
Teljesen normális igény, hogy tételesen kíváncsi vagy az árra.
"...nem akarok okoskodni, lehet, hogy tényleg ugyanúgy meg kell vennie x mennyiségű anyagot a B tervhez is,..."
Ez legyen már sz ő gondja!
Ha eredetileg a B-re azt mondta, hogy az olcsóbb, akkor az legyen olcsóbb!
Különösen, hogy még egy szekrény is ki lett belőle véve!
Ne haragudj, de én egyáltalán nem tartom olyan "hű de szimpatikusnak" ezt a fazont.
Én is csináltattam a konyhabútort, de csak azért mert pici a konyha, mindenféle kiugróval-beugróval és szabványt nem kaptam hozzá.
A munkalapból csak 1,80 kellett, hozta magával, nem pedig 4 m-t számolt.
A maradékot majd beépíti oda, ahova csak 2-vagy 2,20 kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!