Könnyűszerkezetes lapostető (meleg tető) szigetelés párazárására milyen megoldás lehetséges itthon?
Jellemzően Angliában divatos ez. Garázsról van szó, nem lakóépületről.
Tetőszerkezet rétegrend belülről kifelé:
- gipszkarton
- léc váz
- párazáró fólia (kint ezt annyira nem mondják én tennék)
- gerendák
- gerendák felett OSB lap
- ide kerül egy magas sd értékkel rendelkező párazáró fóliaszerű réteg amit ragasztanak az OSB-re
- kint erre fátyolfóliás (nem alu) PIR-t tesznek én 2 réteg XPS-t tennék elforgatva
- vékonyabb OSB (ez azért kell, mert az EPDM nem ragasztható az XPS-re)
- EPDM tetőfólia az OSB-re ragasztva
Az EPDM fólia felhajtásra kerül az attika falakra. Ezekkel az attika falakkal kvázi egy medence szerű tető készül, a belső lejtés eltakarására.
Az egész felső szigetelés rész csavarral is rögzítésre kerül a gerendához.
Az az első OSB feletti párazáró réteg nem annyira világos...
Valamint a csavar áttörések is tömíthetők valahogy? Csavarozáskor már nem látszik hova fog fúródni a lentebbi rétegben... Egy egész tömítőszalag csíkkal kell ilyenkor végigragasztani a gerenda vonalát?
Páradiffúzió ebben az esetben jelentkezhet-e akkora, hogy az EPDM fóliát megemelheti, hullámossá is teheti bizonyos esetekben?
Részemről a kérdés azért merült fel hogy ilyen tetőt készíttessek, mert jellemzően gerendák közötti tetőszigetelést akarnak csinálni a szakik, bitumenes vízszigeteléssel. Nekem az EPDM ami lefedi egyben az egész tetőt kvázi toldás nélkül, szimpatikusabb megoldás.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!