Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Könnyűszerkezetes lapostető...

Könnyűszerkezetes lapostető (meleg tető) szigetelés párazárására milyen megoldás lehetséges itthon?

Figyelt kérdés

Jellemzően Angliában divatos ez. Garázsról van szó, nem lakóépületről.

Tetőszerkezet rétegrend belülről kifelé:

- gipszkarton

- léc váz

- párazáró fólia (kint ezt annyira nem mondják én tennék)

- gerendák

- gerendák felett OSB lap

- ide kerül egy magas sd értékkel rendelkező párazáró fóliaszerű réteg amit ragasztanak az OSB-re

- kint erre fátyolfóliás (nem alu) PIR-t tesznek én 2 réteg XPS-t tennék elforgatva

- vékonyabb OSB (ez azért kell, mert az EPDM nem ragasztható az XPS-re)

- EPDM tetőfólia az OSB-re ragasztva

Az EPDM fólia felhajtásra kerül az attika falakra. Ezekkel az attika falakkal kvázi egy medence szerű tető készül, a belső lejtés eltakarására.

Az egész felső szigetelés rész csavarral is rögzítésre kerül a gerendához.

Az az első OSB feletti párazáró réteg nem annyira világos...

Valamint a csavar áttörések is tömíthetők valahogy? Csavarozáskor már nem látszik hova fog fúródni a lentebbi rétegben... Egy egész tömítőszalag csíkkal kell ilyenkor végigragasztani a gerenda vonalát?

Páradiffúzió ebben az esetben jelentkezhet-e akkora, hogy az EPDM fóliát megemelheti, hullámossá is teheti bizonyos esetekben?

Részemről a kérdés azért merült fel hogy ilyen tetőt készíttessek, mert jellemzően gerendák közötti tetőszigetelést akarnak csinálni a szakik, bitumenes vízszigeteléssel. Nekem az EPDM ami lefedi egyben az egész tetőt kvázi toldás nélkül, szimpatikusabb megoldás.

Köszönöm.

#Laposteto #lapostetoszigeteles #konnyuszerkezetes
ma 17:08
 1/3 A kérdező kommentje:
Bocs nem PIR, hanem PUR akart lenni.
ma 17:16
 2/3 anonim ***** válasza:
Miért epdm? Inkább bitumen, pvc vagy tpo
ma 18:06
 3/3 A kérdező kommentje:
Elvileg hosszú élettartam (50 év), jó uv állóság, toldásmentesség. Mivel alatta lenne az xps vagy a pur nem lehet forró hővel melegíteni lerakáskor csak ragasztani.
ma 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!