Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Asztalos által készülő konyhab...

Asztalos által készülő konyhabútornál változtatást követően miért nem változik az ár? Hogyan szólnátok?

Figyelt kérdés
Gondolná az ember, hogy mert biztos ugyanannyi anyag kell a B verzióhoz is, de amikor átbeszéltük a részleteket, akkor a B verzióra azt mondta, hogy az olcsóbb és végül az mellett döntöttünk. Igaz, nem az ár miatt, de akkor is számítottunk rá, hogy akkor kicsit lentebb megy majd a végösszeg. Plusz az A verzióból még egy egész darab szekrényt is kivettünk. Szimpatikus és ráadásul ismerős az asztalos, nem szeretnénk kötözködőnek tűnni, de valahogy ezt akkor is szóvá kéne tenni nem? Hogyan? Köszi!
2021. júl. 26. 07:56
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Végülis egyet értek 10-el abban, hogy akkor minek mondta, hogy az olcsóbb ha nem lett az? Szerintem ez után a válasz után biztos fog valamit lefelé módosítani, mert tényleg még le is rajzolta, ami azóta is itt van a falon, hogy "ez meg ez olcsó, ez meg ez drága".

Viszont azt meg tudom érteni, hogy mit tudna csinálni egy általam több száz munkalapból választott szín egy méteres maradékával. Igaz azóta már sokkal több méter lesz, most szerintem/remélem nem lesz maradék.

Mindenkinek köszi az egyetértést és a bátorítást!

2021. júl. 26. 10:43
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Az asztalos akkor fogja a munkalapból csak a kívánt mennyiséget felszámolni (és nem az egész lapot), ha a lapszabászatban ő is úgy tudja megvenni.

Ugyanis van, amiből vágnak, és adnak belőle pontos méretnyit is, és van, amiből kénytelen megvenni a teljes egységet. Ilyenkor nem tud vele mit kezdeni, mert most ha random leszólítok 20 embert az utcáról, szerintem 20 különböző munkalapot választanának.

2021. júl. 26. 10:44
 13/20 A kérdező kommentje:
Egyébként szerintem, ez egy ilyen hozzávetőleges ár, mert elég kerek, csak nem így mondja. Én azt gondolom/az lenne a normális, hogy amikor majd elkéri előre az anyagárat, akkor nyilván ahhoz, hogy kiszámolja, amúgy is le kell írnia. Gondolom ezt a papírt "nyújtja be", mert ezt előre kell majd fizetnünk. Vagy nem tudom, kíváncsian várom a fejleményeket.
2021. júl. 26. 10:48
 14/20 anonim ***** válasza:
79%
Majd írd meg, hogy mit reagált, mert most már kíváncsi vagyok!:)
2021. júl. 26. 10:50
 15/20 anonim ***** válasza:
57%

#11 (és 12-es)

Jó-jó, tény, hogy nekünk kevés kellett (1,80) így aztán felajánlotta, hogy a nála levő MARADÉKOKBÓL válasszunk.

Tehát ö tényleg korrekt, nem terheli rá az egész táblát olyanra, akinek még a felénél is kevesebb kell, hanem megveszi, aztán vagy eladja, vagy lesz ami lesz vele, valahogy felhasználja 1-1 darab, egyedi alsó szekrény borítására.

Nekem szerencsém volt, mert téglaszínű, egyedi kézműves csempe került a falra és volt neki olyan munkalapja, ami tökéletesen ment hozzá. Boltban, nagy táblában sem vettem volna másmilyent.

Ezt csak kiegészítésképpen írtam, valóban nagyobb területnél másképp mennek a dolgok.

2021. júl. 26. 11:00
 16/20 A kérdező kommentje:
Nem kaptam választ csak a többi kérdésemre reagált, de az se volt válasz, csak annyi, hogy azzal még drágább lenne. De most komolyan, ha valamit lehet, hogy módosítani szeretnénk és megkérdezem az árát, hogy az is segítsen a döntésben akkor miért nem írja az árát? Ő mondta, hogy ha kell 5x is módosítunk, addig amíg olyan nem lesz, amilyen tetszik. S most még mindig csak az első módosításnál tartunk (több nem is lesz). De így, hogy? Most azért nem is kérdeztem vissza az alapárra, mert van még ez a két dolog függőben. De akkor sem tudom, hogy mihez lesz hozzáadva a plusz (ha kérjük). Értitek.:) Na majd ha kiforrta magát a dolog jövök és elmesélem, mi lett az alapárral. De úgy látszik, ez idő, mire kiderül.
2021. júl. 26. 13:17
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
A lényeg hogy jó drága lesz igyis, úgyis, ne aggódj..
2021. júl. 26. 13:53
 18/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, majd várunk vissza!:)
2021. júl. 26. 14:45
 19/20 A kérdező kommentje:
Maradt az alapár a két módosítással is. Mikor ugye visszakérdeztem -akkor se rögtön- de az a válasz jött, hogy igen annak az az ára, ami a látványterven van. S az ugye már a módosításokkal készült. Mindegy. Most megint emelkedett egy kis pluszt kértem, aztán mostmár remélem ennyi, így is sok valóban.:)
2021. júl. 28. 12:39
 20/20 A kérdező kommentje:
15-re képzeld megtudtam, hogy hogy működik ez, amikor valahol maradék lapokból lehet választani! Az úgy van, hogy ugye minden lapnak megvan a métere amennyit min. levágnak. Ezt a Vevővel akkor is kifizetettik, ha mondjuk nem kell a 8-ből csak 6,5! Tesómnak is felajánlották, hogy X összeg így is úgy is, kéri-e a plusz 1,5 méter lapot, az ár sehogy sem változik! Ő éppen kérte, ha már ígyis-úgyis kifizeti, de azt mondja rengetegen vannak akik nem kérik mert nem tudják, vagy akarják felhasználni! Na így vannak asztalosoknál vagy pl.a nagy barkács áruházakban is maradékok! Hogy azt egyszer már kifizette valaki! Akkor még "jó", hogy kedvezményesen adják az ilyet, mert tulajdonképpen kétszer adják el.:) Én is elhittem pedig, hogy vannak ilyen önzetlen s ezzel egyben önkárosító asztalosok, na de így az igazságot ismerve már sokkal hihetőbb és üzletszerűbb, racionálisabb az egész.:)
2021. júl. 30. 11:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!