Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen szellőző lenne megfelel...

Milyen szellőző lenne megfelelő egy lemezgarázsra?

Figyelt kérdés

Időnként megjelenik páralecsapódás a garázs plafonján egy kb 50x50 cm-es részén. Évek óta így van, penészedés nem alakult ki.

Arra gondoltam az ajtókra és a garázs hátuljára vágok lyukakat és szellőző műanyag rácsokat teszek. Többféle méretben és alakban van, nem tudom melyik lenne a legjobb.

febr. 14. 09:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Én alulra és felülre is tennék hogy legyen kereszthuzat mert így van ennek érelme ami akár zárható is szükség esetén.

Én a két oldalsó falra 1-1 ablakot raktam és időnként kinyitom hogy szellőzzön rendesen, szúnyogháló minden van rajta, bontottan vettem, annyira simán jó állapotban van hogy garázsba, műhelybe tökéletes, és legalább fény is bejut így nem kell mindig lámpázzak.

febr. 14. 09:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Tehát akkor a garázs ajtajára és a hátsó részére is tegyek alulra és felülre is gondolom. Mekkora méretűek legyenek? Csík alakú vagy kör alakú a jobb? Feltételezem a csík és mondjuk 40-60 cm széles és 10-20 cm magas elegendő lenne. Az oldalsó falakra nem tudok sajnos, mert mindkét oldalról falak határolják.
febr. 14. 09:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Ajtónál lent, a hátsó falnál fenn. Így keresztbe átszellőzik.

Vegyél valamilyen rozsdamentes dróthálót, vágd ki a lemezt, a lyukat fedd be a hálóval. Örök élet.

Nagyobb lyukut pár csavarral rögzítheted.

febr. 14. 14:04
 4/4 A kérdező kommentje:
Ez nagyon jó tipp, köszönöm szépen!
febr. 14. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!