ℙár hónap alatt közel megduplázódtak az építési anyag árak. Vissza fognak egyszer állni a régi árak, vagy így maradnak hosszú távon?
Ráadásul az építési vállalkozók is most emeltek a munkadíjaikon.
😡
Azért magasak az árak, mert kevés építési anyag van, ezt mondják az építési vállalkozók és a kereskedők. Azt én is hallottam, hogy licitálnak arra a kevésre, ami van.
Aki már elkezde, annak be kell fejeznie valahogy az építkezést még ha millió forintokkal drágább lesz is. Pl ha a falak állnak, akkor már felépítteti a tetőt. Ezért viszik el drágán is.
Terveztem építkezést mert van régről egy építési telkem, de most nem kezdem el. Tavaly kiszámoltam mindent és még maradt is volna pénzem, de mostanában megint kiszámoltam és most már hitelt kellene felvennem. Megtehetem, hogy apránként építkezek, de úgy számolom, hogy első körben a tetőre már nem jutna (átlagos méretű ház).
Arra gondoltam, hogy kivárok, mert nem tudom, mi lesz később. De ha várok, akkor lehet, hogy még drágább lesz minden. Ha olcsóbb, akkor meg mérgelődni fogok, hogy most mindent amit tudtam megvettem drágán ahelyett, hogy vártam volna.
Semmikeppen se vagj bele ugy hogy nincs penzed befejezni, mert a vege az lesz hogy sose fejezed be, rengeteg ilyet lehet latni hogy felhuzzak falakat, meg 1-2 dolog, aztan ott all 20 evig mire lebontja a kovetkezo tulaj.
Problema hogy nem csak a kinalat csokkent le elmult evben, de minden olyan ember aki megtartotta munkajat annak annyi penze van mint eddig soha, mert nem tudja mire kolteni lezarasok alatt, es esz nelkul epitkeznek, felujitanak.
En tippem hogy 2-3 even belul normalizalodik a helyzet, de olyan arakra mint virus elott soha nem fog visszamenni.
Szia négyes! Ez alatt mire gondoltál elsősorban? Milyen emberek tartották meg munkájukat, na és milyen munkák ezek, hogy ilyen rettenetesen sok pénzt termelnek, hogy tömegesen építkezésekbe tudtak fogni?
"Minden olyan ember, aki megtartotta munkáját, annak annyi pénze van, mint eddig soha, mert nem tudja mire költeni lezárások alatt, és ész nélkül építkeznek."
Azert jo fel evig iden es tavaly is otthon ultunk. Nem volt szinhaz, mozi, koncert, etterem, wellness. Szerintem is igy van, aki nem veszitette el a munkajat es a fent felsoroltakra nem koltott majdnem 1 evig, annak most jelentos megtakaritasa lett.
De ettol fuggetlenul a 3+3 millios csalados tamogatas is megdobta az arakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!