Mennyi időt kell kibírnia egy járólapnak anélkül, hogy feljöjjön a helyéről? Meddig reklamálhatok?
Körülbelül 25 éve építkeztem, s az akkor beltérben lerakott járólapok némelyike ahogy rálépek, roppan kissé, ami azt jelenti, hogy a ragasztója elengedett, igazából csak a fuga tartja a helyén.
(Bezzeg a 70-es, 80-as években a kültéren lerakott metlachi lapok, többnyire még mindig hibátlanok.)
Az enyém gress lap, 30x30-as, s a mester maga választotta ki hozzá az összes szükséges ragasztót, emulziót, stb. egyéb kellékeket és hozzávalókat.
Meddig lehet számon kérni a történteket?
Nem, csak vicceltem.
generál kivitelezőm adja:
komplett tetőre 30 év, vázszerkezetre 50 év, nyílászárókra 7 év, minden másra 10 év.
Érdeklődtem.
Szüleim a házukat 50 + éve vették, mégsem mozog / hullott le egyetlen csempe / járólap sem.
Bocsánat mindazoktól akiket megbotránkoztattam azzal, hogy rendeltetésszerűen próbáltam használni az oldalt.
A szoci metlachik, műkő járólapok azért nem jönnek föl, mert nem ragasztóval tették le. A kőművesek maguk keverték a misungot,és ha jó volt a keverés, fugázás után olyan lett, mint ha betonba ágyazták volna.
Én is láttam fürdőszobát, ahol csak a sörnyitáshoz használták a vízmértéket. kb. 25 éve csinálta egy erdélyi brigád, jön is föl a fuga, repedtek a lapok is, amíg be nem állt. Nem baj, olcsó volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!