Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Új építésű háznál milyen...

Új építésű háznál milyen négyzetméter árral számolhatok? (Csongrád megye)

Figyelt kérdés

Lakásunk kb 38-40 mFt. Nekem van 4,5 millió ft megtakarításom, illetőleg feleségemnek nemsokára lejár a Fundamentája. Nem tudom 2 gyerek után milyen csok-ot vehetek fel, talán 2,7 millió vissza nem térítendőt. Nem vagyok ezzel képben. Fontos, hogy levegő-víz hőszivattyús legyen, napelemes rendszerrel, lehet erre azt írjátok, hogy szivárványt nem akarok a ház föle?:) Minden esetre a gáz beveztését mellőzném, ha lehetséges. Számomra még az is fontos, hogy a garázs egyben legyen a házzal. Sajnos telek nincs, de kibékülnék egy zsombói telekkel. A lakás árából illetőleg megtakarításokból mekkora házat tudok építeni? Muszáj lesz még gyűjtenem sokat ehhez? Az elképzelése nagyjából hasonló: [link]

Ez 118nm garázzsal együtt

2021. márc. 20. 17:30
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Abban neked is igazad van, hogy a kondenuációs gázkazánok sokkal kifinomultabbak, mint a jelenleg piacon lévő hőszivattyúk, de ezek is állítólag fognak bírni 15 évet komolyabb meghibásodás nélkül. A gázkazánt meg nekem egy szegedi szerelő 6500ft/éves szinten tartja karban, ami igazán nem sok. 24 fok most már tudom, hogy rettenetesen maga hőmérséklet, magamból kiindulva a 21,5 álladó hőfok tökélesen elég, és ez legalább -15% megtakarítást eredményez.
2021. márc. 22. 21:12
 22/23 anonim ***** válasza:

Felénk Győr környékén 8-12000 között van a gázkazán karbantartás évente. Attól függ milyen messze kell mennie a szakinak. Egy klímáért átlag 10-15000-t kérnek el, de ebbe az árba fertőtlenítik is. És a gari miatt kötelező megcsináltatni.

Ha abból indulok ki, hogy a hőszivattyút "csak" rá kell kötni az ehhez kialakított meglévő rendszerre akkor átlag 400000-ért üzemelik be max 10 méteres távolságig (Daikint 522000+áfáért).

Egy 7 kw -os split klímát nekem 68000-ert raktak fel 4 méter távolságba (kiszállással együtt)

Szóval ha a telepítésen van egy kb 5x szorzó, szerintem az éves karbantartásra is ráteszik ezt.

pl Budapesti cég: [link]

Ők egy levegős gépre 100000+áfát kérnek, jó biztos van olcsóbb cég is...

Azért ez elgondolkodtató, hogy hőszivattyúval 50000 körül fizetnék évente a fűtésre meg meleg víz előállításra és bruttó 127000ért tartják karban a gépet, mikor gázkazánnak kb 100000 + 12000ért megúszom a dolgot.

De ha csak az 5x szorzót veszem figyelembe a klímához mérten az is 60000 és így már ez annyiba van mint a gázkazán karbantartással együtt. Ha pedig csak 21,5 fokig fűtöm a házat kb 85-90000-be megáll az éves számla...

Egyébként a a hőszivattyús fórumokat is bújtam sokáig, de nagyon elvakultak, bár végül ott is sokan belátták azt amit neked is levezettem.

Hőszivattyú akkor éri meg ha nincs gáz szolgáltatás az utcában és nem is lesz.

2021. márc. 23. 07:09
 23/23 anonim ***** válasza:

A fentiek fényében nálam marad a jó öreg FÉG falikazán, aminek semmiféle éves díja nincsen és fillérekből megjavítható.

Bár az elmúlt 20 évben még csak egy db. ezer Ft-os bimetált cseréltem rajta.

:)

2021. márc. 23. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!