Új építésű háznál milyen négyzetméter árral számolhatok? (Csongrád megye)
Lakásunk kb 38-40 mFt. Nekem van 4,5 millió ft megtakarításom, illetőleg feleségemnek nemsokára lejár a Fundamentája. Nem tudom 2 gyerek után milyen csok-ot vehetek fel, talán 2,7 millió vissza nem térítendőt. Nem vagyok ezzel képben. Fontos, hogy levegő-víz hőszivattyús legyen, napelemes rendszerrel, lehet erre azt írjátok, hogy szivárványt nem akarok a ház föle?:) Minden esetre a gáz beveztését mellőzném, ha lehetséges. Számomra még az is fontos, hogy a garázs egyben legyen a házzal. Sajnos telek nincs, de kibékülnék egy zsombói telekkel. A lakás árából illetőleg megtakarításokból mekkora házat tudok építeni? Muszáj lesz még gyűjtenem sokat ehhez? Az elképzelése nagyjából hasonló: [link]
Ez 118nm garázzsal együtt
450ezer/m2 alatt ne számolj.
+telek
+tervezés
+udvar
+kerítés
Minden is drága lett.
A amit szeretnél az nem az alap gépészet.
Köszönöm mindenkinek, aki eddig írt!
Kedves Utolsó! Leírnád a műszaki tartalmát a házadnak?
"levegő-víz hőszivattyús legyen, napelemes rendszerrel"
Havi elszámolással nem lesz rentábilis.
Azt mondod, hogy most kb 400eFt/nm.
#6 os, hogy érted, hogy nem lesz rentábilis?
4:
Fém vázszerkezet 15 cm kőzetgyapottal +22cm eps 80. Padlóban 15 cm eps100, födém 25 cm kőzetgyapot, válaszfalkaba isover aqusto75. Mindenhol 2 réteg karton. Padlófűtés mindenhol gázkazánnal, és a fürdőbe egy kiegészítő radiátor. Hővisszanyerős hmv 200 literes, 7kw os klíma. Alu hőszigetelt redőnyök rovarhálóval mindenhol. Rehau melegperemes nyilászárók, 3 rtg. Üveggel. Beton cserép szeglemezes fa tetőszerkezet, azonos szinű bádogozással, alu ereszcsatornával és 2 db esővíz szikasztó kúttal. Vakolt tető párkány, alu külső és műanyag belső ablakpárkány. Padló burkolatok 10000ft/M2, csempe 15000 ft/m2. 1.5 millió a konyha butor, 1 millió a háztartási gépek(elszívó, főzőlap, sütő, hűtő, mosogatógép, mosógép, szárítógép). Grohe csapok kb 450, szaniterek kb 400, lámpák kb 400. Cpl ajtók kb 600.
Ezekkel vissza osztva jön ki a bruttó 400000 ft/hasznos m2.
8+
All in one víz levegő hőszivattyú +2.5millió+áfa lett volna. (mire megtérülne a gázhoz képest kb 2x ki kell cserélni ujra..., így elvetettem)
"#6 os, hogy érted, hogy nem lesz rentábilis?"
Úgy, hogy 3 év múlva az Elmű áttér az éves helyett a havi elszámolásra.
Így már semmi értelme nem lesz a sokmilliós napelemnek, hiszen nem lehet tárolni a nyári többletet.
Télen meg másokhoz hasonló áron megvásárolhatod (napi áron) az Elműtől, ha árammal szeretnél fűteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!