Kinek milyen tapasztalata van esővíz gyüjtésével, az esőcsatornából?
A 4/4 - esnek van igaza , az esőlopó a jó megoldás , az a fajta , ami megakadályozza a túlcsordulást ( 15-20 ezer Ft. + esőgyűjtő).
A billenthető könyök nem jól működik , mert az eső nem akkor és nem úgy esik amikor te akarod.Amikor a legjobban esik , akkor alszol , vagy nem vagy otthon , ha meg állandóan le van engedve , akkor könnyen túlcsordul ( és akkor leengedsz a házad alapjához pár hektó vizet).
Az eső úgy esik ( tapasztalataim szerint ) , hogy ritkán sokat , akkor viszont 70m2 - ről össze tudsz gyűjteni 2 tonna vizet ( ehhez viszont a 300l - es gyűjtő könyökkel kevés , jobb az IBC tartály ).
Máskor órákig szemetel , kifutsz leengeded , aztán egy nap alatt összejön 20 liter.Este meg vissza kell engedni , mert eláztatod magad , de ilyenkor már nem nagyon van kedve az embernek kifutkozni , előbb-utóbb aztán eleged lesz az egészből.
Nekem egy melléképületen a csatorna bele van vezetve egy 210 literes hordóba, abból tovább egy 200 literesbe ha túlfolyna. Ezekből szoktam öntözni a virágokat, tujákat, egyéb dísznövényeket, valamint a kisebb házi ültetvénykeet (paradicsom, fűszernövények stb). A túlfolyást el lehet vezetni, nekem ha nagyon nagy az eső akkor simán mellé folyik de fű van, udvar, oda hadd menjen, illetve ház mellett is gyűjtöttem, de ott a túlfolyást jól kell megoldani. Téliesítéskor meg kimerem a vizet, a csatornát odébb fordítom és simát a földre folyik. Lakóháznál illik távolabb vezetni a vizet, ne áztassa a falakat. Ez igy melléképülethez nekem jó :) Olcsó és nem ráz :)
https://www.youtube.com/watch?v=iRf3xPg-K9E&feature=youtu.be
Részletesebb video:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!