Egy ilyen nyikorgó beépített tetőteret hogy érdemes kijavítani?
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy könnyűszerkezetes házam beépített padlással.
A szerkezete a következő:
- A födém része: 90cm-es kiosztásban 10x10es gerendák futnak.
- A gerendák között, 1 méterenként van egy a gerendára merőleges stafni
- Alulról farost lemez,
- Felülről 2cm-es rétegelt lemez van.
(Alul ezen a vékony farost lemezre hungarocell állmenyezetet ragasztottak. Felül a rétegelt lemezen szőnyeg volt.)
Gondolom a gerendák közé nem ártott volna valami szigetelést tenni a hang végett - mondjuk kőzet vagy üveggyapot + kicsit sűrűbb stafnit, hogy ne mozogjon a rétegelt lemez?
Az a problémám, hogy hiába próbálom visszaszegelni/csavarozni a rétegelt lemezeket, úgy nyikorog az egész padlás, hogy hihetetlen. A csavar feje meg besüllyed a rétegelt lapba, így mondjuk kicsit jobban tartja a lapot, de gondolom ideig-óriáig...
Nem tudom mivel lehetne ezt megoldani vagy fel kéne szednem a rétegelt lemezt.. de az a baj azt sem tudom, mert elég nagyok. Pontosabban ez egy nyeregtetős ház és ezek a lapok a falak alatt is végig futnak a talpszelemenig, maximum a szobában lévőket lehetne felvágni(?)
Ti tudnátok erre jó megoldást, hogy lehetne ezt normálisan megcsinálni?
Köszönöm előre a segítségeteket!
Nekem nem beépített a könnyűszerkezetes házam tetőtere, nem is annak készült, csak járható padlásra. Viszont jóval sűrűbben rakták, és vastagabb keresztmetszettel! 60 cm osztásköz, a 7,5x15 gerendák vannak, 25 mm vastag deszkázat. Meg sem nyekken!
A terveken is tetőteres?
A terveken mekkora a gerendaköz és a keresztmetszet?
2+
alul pedig függesztett gipszkarton vázon, 15mm.es tűzgátló karton, 2 réteg pára zárás 2x15 cm üveggyapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!