Porotherm 44 Klíma tégláról mi a véleményetek?
A házamat Porotherm 44 Klíma téglából tervezem építeni. Kívül-belül már csak az 1 cm hőszigetelő vakolat jönne rá.
Ez így szerintetek elég lenne hőszigetelés szempontjából? Ha lakik valaki ilyen téglából készült házban, mik a tapasztalatok?
Cipőkanállal, de megfelel a hatályos hőtechnikai szabályoknak (0,22 W/mK)
Szerintem gazdaságosabb 30NF (gyakorlatilag a legolcsóbb) téglából, rajta 12 cm EPS-el (grafitos) készíteni a falat.
A szigetelés olcsóbb, mint a tégla, pénztárca szempontjából szerencsésebb keskenyebb téglát választani.
A tégla hőtároló tömegét így is ki tudod használni. A külső vakolás és dryvitozás között se lesz túl nagy különbség munkadíjban.
Illetve a 12 cm szigetelés miatt a betonkoszorúd sem lesz hőhidas, ami nem elhanyagolható szempont. 44-es téglánál a koszorúra ragasztott 5 cm XPS kevés szokott lenni.
Köszönöm a részletes választ!
Még egy kérdésem lenne. Ha a 44-es téglánál a betonkoszorúra 10 cm XPS-t ragasztok, akkor nem lesz hőhíd, nem?
Szerencsére csak anyagköltséggel kell számolnom, családi vállalkozásba fogjuk építeni a házat. És igazából azért tetszik ez a Porotherm Klíma tégla, mert gyorsan lehet vele építkezni. A téglát csak vakolni kell és kész. Míg a 30NF-nél a tégla lerakása után jön még a ragasztás, hálózás, dűbelezés, élvédés, profilozás, stb. És úgy vagyok vele, hogy inkább fizetek többet a tégláért, de legalább hamarabb megvagyunk a munkával.
En ugy lattam ma h a sima 30 as tegla kb 430 ft
A 44es klima meg 490 ft nem sokkal dragabb csak kb 18%
"Szerencsére csak anyagköltséggel kell számolnom,"
Akkor meg főleg nem értem, miért a drágábbik megoldást részesíted előnyben.
"Ha a 44-es téglánál a betonkoszorúra 10 cm XPS-t ragasztok, akkor nem lesz hőhíd, nem?"
Elméletileg nem, de a kőműves szakosztállyal beszéld meg, mert a koszorú zsaluzása nem lesz egyszerű mutatvány.
Illetve mérlegeld azt is, hogy a drága vékony habarcs vagy ragasztó hab kell, mert a hagyományos 1,5 centis fúgával nem tudja teljesíteni a 0,22-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!