Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Porotherm 44K téglafalra hány...

Porotherm 44K téglafalra hány cm dryvit szükséges?

Figyelt kérdés

Olyat is hallottam hogy azt elég csak simán bevakolni,de többen mondták azt hogy az pénzkidobás,hogy akkor legalább 5cm-t rakjak rá,de hogy a 10 cm az igazi.

De 10 cm dryvitot 30 as téglára szokták rakni,szóval akkor mi az igazság?

2019. jún. 17. 05:54
 1/5 A kérdező kommentje:
Lehetőleg hozzáértők irjanak(szakemberek) vagy esetleg akinek ilyen falazata van és már befejezte és van tapasztalata
2019. jún. 17. 06:00
 2/5 anonim ***** válasza:

En epiteszeknel hallottam olyat, h tanar lebszta meet szte 20cm szig kell a hazra.

En is tanultam ezt, de nem vok szakmabeli, de irok velemenyt: u erteket nezd meg a poro 44-nek. 0,3 kb sztem. A passziv hazaknal sztem erre raknanak meg 20cm-t es tenyleg csak egy szellozoberendezes kellene, semmi futes, semmi hutes (sztem ez kis koltoi tulzas volt, h ennyitol passziv haz lesz, de kezdesnek talan nem rossz).

Az u ertek egyre szigorubb manapsag, de mi bajod lehet belole ha meg erre nyomtok 10cm-t? Sztem semmi. Ha mar raksz, akkor ne szarozz, megterul talan.

2019. jún. 17. 21:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Én 8 cm-t a fehérből vagy 6-ot a grafitos EPS-ből rátennék. Jó az, ha lemegy az U értéked 2 alá (nyáron klímázni tuti nem kell, télen se hűl ki a ház, mire délután hazaérsz a munkából). 1,6 alá menni viszont csak akkor érdemes, ha nem mezei 3 rétegű, hanem profi nyílászáróid lesznek, meg szellőztető gép, hőszivattyú stb...

30-as tégla +10 cm szigetelés. Háááát. Ez a minimum követelmény környéke, de új építésnél 15-20 cm az ideális. 10-15 éves rezsit hozzáadva jobban jössz ki, mint 10 centivel.

2019. jún. 19. 19:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Bocs, tegnap össze vissza írtam. Tehát nem 2 hanem U= 0,2 alatt legyen a fal, illetve 0,16 alá csak akkor menj ha a födém-, padló szigetelést, ablakokat is hozzá igazítod.

Általában nem a falon távozik a legtöbb hő.

2019. jún. 20. 07:16
 5/5 anonim ***** válasza:
A másik meg hogy árban nem sok különbség van 5 cm hungarocell és sima vakolás között
2019. jún. 20. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!