Porotherm 44K téglafalra hány cm dryvit szükséges?
Olyat is hallottam hogy azt elég csak simán bevakolni,de többen mondták azt hogy az pénzkidobás,hogy akkor legalább 5cm-t rakjak rá,de hogy a 10 cm az igazi.
De 10 cm dryvitot 30 as téglára szokták rakni,szóval akkor mi az igazság?
En epiteszeknel hallottam olyat, h tanar lebszta meet szte 20cm szig kell a hazra.
En is tanultam ezt, de nem vok szakmabeli, de irok velemenyt: u erteket nezd meg a poro 44-nek. 0,3 kb sztem. A passziv hazaknal sztem erre raknanak meg 20cm-t es tenyleg csak egy szellozoberendezes kellene, semmi futes, semmi hutes (sztem ez kis koltoi tulzas volt, h ennyitol passziv haz lesz, de kezdesnek talan nem rossz).
Az u ertek egyre szigorubb manapsag, de mi bajod lehet belole ha meg erre nyomtok 10cm-t? Sztem semmi. Ha mar raksz, akkor ne szarozz, megterul talan.
Én 8 cm-t a fehérből vagy 6-ot a grafitos EPS-ből rátennék. Jó az, ha lemegy az U értéked 2 alá (nyáron klímázni tuti nem kell, télen se hűl ki a ház, mire délután hazaérsz a munkából). 1,6 alá menni viszont csak akkor érdemes, ha nem mezei 3 rétegű, hanem profi nyílászáróid lesznek, meg szellőztető gép, hőszivattyú stb...
30-as tégla +10 cm szigetelés. Háááát. Ez a minimum követelmény környéke, de új építésnél 15-20 cm az ideális. 10-15 éves rezsit hozzáadva jobban jössz ki, mint 10 centivel.
Bocs, tegnap össze vissza írtam. Tehát nem 2 hanem U= 0,2 alatt legyen a fal, illetve 0,16 alá csak akkor menj ha a födém-, padló szigetelést, ablakokat is hozzá igazítod.
Általában nem a falon távozik a legtöbb hő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!