Earthship ház építése, nem szemétből, és hogy ne hobbitlaknak nézzen ki?
Inkább a tervre értettem, hogy ingyenes, mert úgy olvastam, a 80' években a kitalálója levédette, és áll. 40000$-ért árulja csak a terveket...
Szóval inkább magam tereztetnék a neten fellelhető tervrajzok alapján.
"Mármint miért ne lenne engedélyem rá?"
- nem fogsz megfelelni a Helyi Építési Szabályzatnak
- nem fogsz megfelelni az otéknak
- nem lesz CE pepírod a beépített anyagokból => nem kapsz használatbavételit
- nem fogsz rá tervezőt találni
- nem fogsz rá FMV-t találni
- nem fogsz rá Műszaki ellenőrt találni.
Ha a fentieket mégis sikerülne teljesíteni na az akkor tuti nem lesz egy fillérrel se olcsóbb mint egy normál ház (tekintve ezt a kitételt: "modern házat szeretnék, nem hippikomuna-szerűt" pláne nem)
Én csak azt láttam eddig, hogy gumiabroncs, kólásflakon, üveg, dobozos kóla, minden van benne :)
+ hippis giccs dögivel, persze ez választás kérdése...
De mint írtam, én inkább valami más, hasonló tulajdonságú anyagból (nem vályog és hasonlók) szívesebben építenék, ami rendelkezik azokkal az előnyökkel, mint pl: a földel töltött gumiabroncs falak...
"rendelkezik azokkal az előnyökkel, mint pl: a földel töltött gumiabroncs falak"
Mondd milyen előnnyel rendelkezik egy mai igényeknek megfelelő, minősítéssel rendelkező építőanyaghoz képest.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!