Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Earthship ház építése, nem...

Earthship ház építése, nem szemétből, és hogy ne hobbitlaknak nézzen ki?

Figyelt kérdés
Csak elvi szinten érdekel egyenlőre a dolog. Természetesen ingyenesen hozzáférhető, vagy saját építész által tervezett blueprint alapján építkeznék. Vannak olyan építési anyagok, amikkel kiváltható a használt gumiabroncs, üres kólásflakon, stb? A giccset is kihagynám, modern házat szeretnék, nem hippikomuna-szerűt :)

2020. szept. 18. 19:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Hát ingyenesen hozzá férhető alapanyag nem nagyon van, a szemét is "drága". Akkor már vályogházat építenék, az természetesebb eredetű.
2020. szept. 18. 20:06
 2/13 A kérdező kommentje:

Inkább a tervre értettem, hogy ingyenes, mert úgy olvastam, a 80' években a kitalálója levédette, és áll. 40000$-ért árulja csak a terveket...

Szóval inkább magam tereztetnék a neten fellelhető tervrajzok alapján.

2020. szept. 18. 20:20
 3/13 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott, hogy egy ilyet megterveztetni nem elég, engedélyeztetni is kell és ott elbukik az egész. Nyilván partizánkodva építhetsz kukásautóból is házat, de engedélyed nem lesz rá.
2020. szept. 18. 20:23
 4/13 A kérdező kommentje:
Mármint miért ne lenne engedélyem rá?
2020. szept. 18. 20:28
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

"Mármint miért ne lenne engedélyem rá?"

- nem fogsz megfelelni a Helyi Építési Szabályzatnak

- nem fogsz megfelelni az otéknak

- nem lesz CE pepírod a beépített anyagokból => nem kapsz használatbavételit

- nem fogsz rá tervezőt találni

- nem fogsz rá FMV-t találni

- nem fogsz rá Műszaki ellenőrt találni.

Ha a fentieket mégis sikerülne teljesíteni na az akkor tuti nem lesz egy fillérrel se olcsóbb mint egy normál ház (tekintve ezt a kitételt: "modern házat szeretnék, nem hippikomuna-szerűt" pláne nem)

2020. szept. 18. 21:11
 6/13 A kérdező kommentje:
Épültek már itthon is earthship házak, tudtommal szemétből. Az építési árak meg a "normál" házak terén is igen tág határok között mozognak, 5-12 mFt között is lehet előgyártott elemekből készült házakat építtetni.
2020. szept. 18. 21:26
 7/13 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott, hogy egy ilyen "Earthship" ház messze nem abból áll, hogy minden ganéból olcsón építkezel.
2020. szept. 18. 21:45
 8/13 A kérdező kommentje:

Én csak azt láttam eddig, hogy gumiabroncs, kólásflakon, üveg, dobozos kóla, minden van benne :)

+ hippis giccs dögivel, persze ez választás kérdése...

De mint írtam, én inkább valami más, hasonló tulajdonságú anyagból (nem vályog és hasonlók) szívesebben építenék, ami rendelkezik azokkal az előnyökkel, mint pl: a földel töltött gumiabroncs falak...

2020. szept. 18. 22:11
 9/13 anonim ***** válasza:
60%

"rendelkezik azokkal az előnyökkel, mint pl: a földel töltött gumiabroncs falak"

Mondd milyen előnnyel rendelkezik egy mai igényeknek megfelelő, minősítéssel rendelkező építőanyaghoz képest.

2020. szept. 18. 23:09
 10/13 A kérdező kommentje:
Olcsóbb, nyilván, ill. gondolom a szigeteléshez is van köze.
2020. szept. 19. 00:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!