Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen fűtést javasoltok?

Milyen fűtést javasoltok?

Figyelt kérdés
Lassan szeretnék elköltözni és egy kisváros széli házikót néztem ki, ahol jelenleg vegyes tüzelésű kazán van, radiátorokra kötve. Ezt szeretném leváltani, mert nem akarok minden nap fát, szenet, akármit pakolászni a kazánba. Bár nem tudom, mennyire nehéz, mennyire munkás, de szerintem nem nekem való 20 éves lánynként. Meg ugye fát rendleni és pakolni, aprítani.. valami egyszerűbb, jobb megoldást szeretnék, ami azért nem sokmillió forint. Gázcsonk csak az utcában van. Gondolom azt bevezetni baromi drága lenne. Mi van még? Vannak ilyen villanyradiátorok, nem tudom, az villanyszámla tekintetében mennyire éri meg (70 négyzetméteres háromszintes ház, 2,7 m magas) és mennyire jól fűt. Esetleg napelem? Az nem tudom, mennyire drága, és mennyire macera, mennyire praktikus. Vagy mi van még? Ki mit ajánl, ami nem csillagászati összeg, és viszonylag egyszerű fűtési mód?
2020. aug. 21. 11:03
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Pellethez még egy gondolat (és nem lebeszélni akarlak), de iszonyat koszol, porol. Ezzel számolj. Na meg azzal is, hogy azért azt valahogy száraz helyre be kell teremteni. Lehet van aki pár sörért kisegít, de számolj azzal is, hogy annak hely kell, tárolóterület és oda is kell jutattni. Apróság, de ha gyengébb vagy, akkor nehézség lehet.
2020. aug. 21. 21:23
 22/25 A kérdező kommentje:

Vannak nyulaim, és alattuk is fapellet van alomnak, amit eredetileg tüzelésre szántak. Az nem poros (annyira) ezért gonfoltam, hogy az annyira nem koszos munka talán. Vagy mégis?

Amúgy a kazánház száraz, különálló szoba/tárolóhelység, ezzel a felével szerinetm nincs gond. Persze a gáz még mindig könnyebb, jobb lenne.

2020. aug. 21. 21:45
 23/25 mindentudó99 ***** válasza:
Ha tudsz olcsón szerezni pelletet még ez a kegjobb. Az s3 biztos hogy uj kazán kell csak átalakíttatod. Irmerős napraforgóléhával tüzel. Valam8 nagy adagoló tölcsérbe önti és a kazán autómatikusan tölti magát. Fillérekből fűt. Na nem is jutni hozzá már ilyenekhez hogy napraforgó léha.
2020. aug. 22. 14:52
 24/25 anonim ***** válasza:

Ez az, ha mindenki azzal akarna fűteni, akkor drága lenne.

Amúgy úgy lehetséges hozzájutni, hogyha van földed, beviszed a szárítóba a napraforgót, ott kirostálják belőle a szemetet (ezzel lehet fűteni), kb. 8 százaléknyit levonnak a súlyból. Ezt a 8 százalékot haza lehet vinni, mert ez a tied. Csak sokan ott hagyják.

2020. aug. 22. 14:55
 25/25 anonim ***** válasza:

"Pellethez még egy gondolat (és nem lebeszélni akarlak), de iszonyat koszol, porol. "

6 kW pellet kandallóval fűtöm a horgász házamat, szerintem teljesen vállalható. Annyi piszok van, amennyi mellé potyog betöltéskor. Nem porzik, nem száll a hamu.

A napraforgó pellet speciális fűtőanyagnak számít, viszont a fenyőfa pelletet (kéreg nélkül) bármilyen készülékben el lehet égetni.

2020. aug. 22. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!