Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen fűtést javasoltok?

Milyen fűtést javasoltok?

Figyelt kérdés
Lassan szeretnék elköltözni és egy kisváros széli házikót néztem ki, ahol jelenleg vegyes tüzelésű kazán van, radiátorokra kötve. Ezt szeretném leváltani, mert nem akarok minden nap fát, szenet, akármit pakolászni a kazánba. Bár nem tudom, mennyire nehéz, mennyire munkás, de szerintem nem nekem való 20 éves lánynként. Meg ugye fát rendleni és pakolni, aprítani.. valami egyszerűbb, jobb megoldást szeretnék, ami azért nem sokmillió forint. Gázcsonk csak az utcában van. Gondolom azt bevezetni baromi drága lenne. Mi van még? Vannak ilyen villanyradiátorok, nem tudom, az villanyszámla tekintetében mennyire éri meg (70 négyzetméteres háromszintes ház, 2,7 m magas) és mennyire jól fűt. Esetleg napelem? Az nem tudom, mennyire drága, és mennyire macera, mennyire praktikus. Vagy mi van még? Ki mit ajánl, ami nem csillagászati összeg, és viszonylag egyszerű fűtési mód?
2020. aug. 21. 11:03
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Sajnos olyan nincs. Az elektromos fűtés nagyon drága, kb. 3x annyi, mint a gáz, kb havi 100.000 ha takarékoskodsz. A napelem pont abban az időszakban alig termel, amikor fűteni kellene vele, ráadásul a legtöbb energia, amit tud, az kb. 3 KW., a fűtéshez meg kb. 30Kw kell.

A kis házikót gondolom pont azért nézted ki, mert relatíve olcsónak mutatkozott. Na ezért.

2020. aug. 21. 11:06
 2/25 anonim ***** válasza:
0%
20 éves lányként minek neked 70 négyzetméteres, 3 szintes ház?
2020. aug. 21. 11:39
 3/25 anonim ***** válasza:

#1 Igazad van, hogy télen a napelemek keveset termelnek, viszont nyáron meg ami töbletet a hálózatra termelnek azt a szolgáltató nem fizeti ki, hanem télen fel lehet használni.

[link]

Klímával is egész jól lehet fűteni, részben én is ezzel teszem, de van mellette központi fűtés vegyestüzelésű kazánval. Létezik még a klímához hasonló légkazán. Illetve lehet gondolkodni valamilyen hőszivattyúban is.

2020. aug. 21. 11:43
 4/25 anonim ***** válasza:
90%

Be kell köttetni a gázt és venni egy gázkazánt, 1 millióból kijön, napelemes rendszerre 4-et nyugodtan számolhatsz (ebből 1 misi a klíma). Kényelem és ár szempontjából a gáz legjobb hosszú távon.

Az olcsó(nak tűnő) elektromos fűtésekre rámegy a gyatyád, vagyis bugyid is.

De most attól függetlenül, hogy fiú vagy lány vagy, egyedülálló 20 évesnek óriási nyűg lesz a családi ház.

Vegyél vagy bérelj egy kis lakást, sokkal élhetőbb lesz számodra.

+akármikor eladhatod, leléphetsz. A város széli olcsó házakból elég nehéz kiszállni.

Biztos hogy 25 évre felvett milliós hitelekkel oda akarod kötni magadat egy "egy kisváros széli házikóba"?

Jól gondold át.

2020. aug. 21. 12:08
 5/25 anonim ***** válasza:
57%

Én olyat keresnék,ahol van már gáz is.Ez lehet 1-2 millióval több,de agáz bekötése is hasonló lenne.

A bérlés nem opció,mert más zsebét tömöd.

Ennél még a kölcsön is jobb.

2020. aug. 21. 12:20
 6/25 anonim ***** válasza:
35%
Csak GÁZ hazai gyartmanyú berendezéssel , a többi mese . Napelem meg kollektor stb drága semmi fűtőerteke viszont sosem térül meg , de lazán 5 - 7 milkót adsz a szerelőknek . Klíma ? Nincs 5 éves törtenelme , akkor döglik meg mikor kellene , nyaron hűt 5 hónapot telen megy 5 hónapot . Elvileg. 2 honapotpihen . Mikor leáll hetek és 100 ezrek mire megcsinálják . Lakóparkokban jól mutat és alig megy mert mindenhonnan vannak szomszédok az épületben akik szigetelnek fűtenek ... . Önálló nagy házban csak gáz erre kötve a vegyes kazán tartaleknak . A többi hazugság meg átverés nagyon drágán . Fontold át mert becsapnak .
2020. aug. 21. 12:24
 7/25 anonim ***** válasza:
Kombináltat =padlófűtést+normál fűtést. Egymástól függetleníthetően.
2020. aug. 21. 12:56
 8/25 anonim ***** válasza:

Ha gázt be akarod köttetni eleve a terveztetés csak 600 ezer Ft aztán kazán, kémény készíttetés, csöveket megvenni, órát, szekrényt stb. munkadíj. Oké hogy maga a fűtésrendszer megvan és meglehet oldani hogy akár váltani tudj a vegyestűzelés meg a gázfűtés között. De ez minimum másfél millió forintodba fog kerülni és lehet még ennyi sem lesz elég. Napelemes-napkollektoros rendszer még többe. Eleve kell venned napelem táblákat, invertert stb... szükség esetére akkupakkot ez sem olcsó. ha csak fűtésre kéne ugye kell puffertartály fűtőszállal, de ez önamgában kevés mert télen megeshet hogy 1-2 hétig sem lesz napsütés és sem a kollektorok nem fűtik fel a vizet, na meg a napelem sem fog neked annyi áramot termelni hogy a pufferben lévő fűtőbetét melegíteni tudja a vizet. Persze létezik megoldás ha hálózatira kötteted és hybridként használod de akkor olyan számlád lesz hogy nem fogod tudni megfizetni.

Fatüzelés, széntüzelés az sem olcsóbb viszont ha nem akarsz méregdrága pénzeket költeni egy fűtésrendszerre amit idén nem is biztos hogy megtudnak csinálni mert hónapokig tart csak az engedélyeztetés aztán kérdés hogy a kivitelező mikor fog ráérni ezzel foglalkozni. Szerintem idén maradj a fatüzelésnél.

Ha megoldható rendelj nagy tételbe fát mondjuk 4 erdei köbméterbe csak vannak férfi ismerőseid, rokonaid akik tudnak segíteni behordani, felvágni, hasogatni, gyújtóst készíteni és neked maximum annyi dolgod lesz hogy lehordod, begyújtasz teszel rá, úgy tartod stb...

2020. aug. 21. 13:23
 9/25 anonim ***** válasza:

Tekintve hogy nézelődés szintről van szó...

Én a mostani eszemmel (egyedülálló 50+)

távfűtéses (mert így a szolgáltató rendezi a hálózatot - tiéd a radiátor)

társasház vagy panel (1,5 szobás 36-45 m2) A karbantartási/felújítási költségek osztódnak.

1. vagy 2. emeleti - nem Te ázol be a tetőről, viszont a szennyvíz sem nálad buggyan fel.

lakást javasolnák.

Aztán majd alakul...

Arra ne építs, hogy a házadban majd a barátok/rokonok

- lefestik, tisztítják az ereszt.

- minden évben felaprítják, behordják neked a fát. Mi valamikor a 2 éve udvaron álló fát tüzeltük. Az idén vásárolt fával már csak jövő télen tudsz fűteni.

2020. aug. 21. 17:23
 10/25 anonim ***** válasza:

Napelem + elektromos padlófűtés mondjuk. Elektromos fűtésnél a vízteres dolgokat el kell felejteni. Nulla közeli villanyszámlád lesz.

Persze nem két fillér a beruházás. De gázcsonk nincs így megfontolandó erősen.

2020. aug. 21. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!