Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » 6os tipli mennyit bír el?

6os tipli mennyit bír el?

Figyelt kérdés
Beton elemekből van a flafonunk, ebbe van fúrva 2 db 6-os tipli. Erről lóg le 1-1 drótkötél. A két kötére szeretnék összesen 25 kg-is súlyt rárakni. Elbírja?

2020. júl. 17. 08:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2020. júl. 17. 08:30
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Illetve lehet hogy igen, de nem állnék alá.
2020. júl. 17. 08:30
 3/6 A kérdező kommentje:
Ráállni én sem állnék rá, de nem is 25 kg vagyok :)
2020. júl. 17. 08:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt írta, hogy ALÁ nem állna (a felfüggesztett 25 kg-os dolgod alá).

A kérdésed sok mindentől függ:

- tipli fajája, hossza (csak az átmérőjét ismerjük, az kevés)

- a csavar vastagságától (+ alap, hogy megfelelő hosszúságú)

- mennyire lett jól kifúrva a lyuk (ha ki lett tágítva pl., akkor biztos, hogy kevesebbet bír)

- a plafon/födém minőségétől (beton, de milyen?)

Nekem ez a kedvenc tiplim:

[link]

Itt van hozzá adatlap: [link]

Ez elméletileg elbírná (1 db is), ha nincs (nagy) hiba.

Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy például álmennyezet készítésekor nem ajánlott/szabad műanyag tiplit használni a födémhez rögzítésnél. Helyette speciális fém beütőéket kell alkalmazni. Az okát nem tudom, de akár lehet az is, hogy a műanyag tipli nem megbízható függőleges erőhatásnál.

2020. júl. 17. 09:53
 5/6 A kérdező kommentje:

értem, köszi, akkor inkább nem kockáztatok. Amúgy egy akvárium világítást kell cserélnem (a régi egy fénycsöves és max. 7-8 kg, az új egy komolyabb lámpa és azért ilyen nehéz).

Fúrok fel új tartót.

2020. júl. 17. 10:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez a világítás fűt is? Nem tudom elképzelni, hogy ilyen nehéz legyen. Egy fénycső hagyományos folytóval sincsen 7-8kg,(mégha 3 fázisú akkor sem).Vagy hány m3 ez az akvárium?
2020. júl. 17. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!