Előtető falhoz rögzítésére állványcsavar müanyag tiplivel elegendő?
Másfél méter "kilógásos" előtetőt szeretnék építeni a ház egyik oldalára, teljes hosszában, viszont pillérek nélkül. Szögacél/szögvas-ból lesz az egész szerkezet, 7 darab hárömszögből fog állni, amiket 3 merőlegesen végig futó szögacél fog összekötni. Erre átlátszó hullámlemez kerül. Egy ilyen hárömszöget terveim szerint 3 csavar fog tartani. A hárömszögnek az a rész amely a falon lesz, 60 cm hosszú, ezen alul, felül és középen helyezek el csavarokat. Szaküzletben állványcsavart adtak müanyag tiplivel. Akkor még úgy mondtam az eladónak, hogy háromszögenként 2-2 csavarral rögzíteném (időközben gondoltam nem árt még egy pluszba), és arra aztmondta hogy ez biztos megtartja. 8x100-as állványcsavarról, és 12x100-as müanyag tipliről van szó.
Eredetileg pillérek/oszlopok nélkül szerettem volna megoldani, de ha szükséges, akkor tudok rakni alá mondjuk 3 alátámasztást, csak akkor nem úgy fog kinézni ahogy én azt akartam.
(Csúnyácska rajz a dologról:
Ha km.tégla akkor jó a műanyag tipli.
Ha üreges tégla akkor én a vegyi dübelre esküszöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!