Vályog falba milyen tiplit tudok tenni ami azért úgy tart is? Vagy oda inkább valami kompozit-vegyi tipli?
vannak egész hosszú műanyag tiplik, 100-160-as hosszal is.
vegyi tipli sztem nem köt hozzá.
én 160-as csavart hajtottam be úgy, hogy a jóval nagyobb lukba kétkomponensű kötőanyagot nyomtam, aztán abba a tiplit csavarral. Tanácsos az előírt várakozási dő többszörösét is várni, megéri. Az ha megköt, akkor biztosan megtartja a mosdót. Bár itt a vályogba még egy alsó lábat is tettünk, persze ezt előre legyártottuk, és ezzel is megtámasztottuk, mert nem tudni ki mit művel a mosdóban(val)
tehát, mint írtad, vegyi tipli mindenképp javasolt(3000.-péz egy kartus, de megéri)
Az a baj, hogy vályog és vályog közt óriási a kölönbség...
Asztalos vagyok, dolgoztam már olyan vályog házban, ahol a fúró beesett a falba (szinte)
Meg dolgoztambolyan 3% víztartalom alatti házban, ahol a fúróm szikrázott a falban... Rögzítésre is csináltam, és láttam is már sokfélét...
Ha nagy a súly, akkor az átmenő csavar a legbiztosabb, de láttam már ék alakban bemart deszkát amit a vakolat alá előre beépítettek a falba, és erre került a rögzítés,
Láttam olyat, ahol téglákat tettek a vakolat alá a falbasűjesztve, láttam olyat, ahol egy 200as csavart elég volt behajtani a falba, és olyat is (nem én csináltam) ahol a frissen átadott konyhaszekrény frissen telepakolva herendivel kifordult a falból és a tiplik hozták magukkal a vályogtéglát... Viccesen nézett ki a pofáján fekvő szekrény vályogtéglákkal a hátulján...
Vályogházhoz a ház konkrét ismerete és vizsgálata nélkül komoly szakember nem mer rögzítési tanácsot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!