Egy felújított parasztházban nincs semmilyen fűtés és fűtőeszköz. Kémény van. Sok jót írtak az infra-panelfűtésről.Ajánlaná-e valaki?
Marha drága infrával fűteni. Ugyan azt a hőt vezetékes földgázból ötöd annyi pénzből előállítod!
Csak egy előnye van, olcsó a telepítése. Viszont ez az ár előny az első évben elolvad a gázkazánhoz képest.
csak szólok, hogy egy őrláng kb 1000 Ft gázt eszik havonta. nekünk 3 őrláng (2 konbektor + vízmelegítő) fogyasztott el 2-3000 Ft gázt.
De a konvektor a gázfűtések közül a legrosszabb hatásfokú, de még így is olcsóbb az infránál sajnos.
Írd majd le a tapasztalataidat, kíváncsi leszek.
Konvikat nagyon szeretem, de csak a parapetest. nekem eszem ágában sincs lecserélni (pedig megtehetném és minden adott lenne hozzá), teljesen gazdaságosan kifűtjük vele a 80 éves házunkat. Igazad van, lehet csak egy ezres az őrláng, igen, mert az öt konvim és a bojler + főzés szokott október március esetleg április hónapokban lenni 8-10 ezer. És ezekben a hónapokban csak őrlángon mennek, ezekben a hónapokban nem kell szinte fűteni. Most még azon görcsölök hogy honnan vegyek. Jászságban minden ilyennek kereskedő cég mocsok drága, sok kamu cég hirdet, akik alakultak kb egy éve és tiszabő-n meg hasonló retek helyeken. BVF Heating meg Dimat.hu a szimpatikus. A Tokyo solar honlapja meg egy rakás fos, azt ajánlották még valahol.
Fater kifűti a telet 150 ezernyi fával, sima kocka, nekem kb 1000 m3 (120 ezer) gáz kell (ebben benne van a bojler), és a klíma az átmeneti időszakban rádob egy picit az áramszámlára. Szerintem egyedül vagyok az országban aki imádja a konvis fűtést. Apáméknál reggelre kihűl minden (nincs puffer, bár a padláson egy több száz literes edény nekem kicsit aggasztó), reggel kezdheted a salakkal, estére meg olyan meleg van hogy ajtó-ablak tárva nyitva. WTF? Vett új gáz cirkót, majd azzal kíváncsi leszek mennyi lesz neki. Négyzetméterre azonos a házunk. Majd leírom ide később mit tapasztaltunk.
Nem kell reaktorfizikusnak lenned, hogy kiszámold, az infra paneles fűtés 5x drágább a gáznál.
Ha tényleg 1-2 évre kell csak valami, ami meleget ad, akkor vegyél egy mezítlábas kamino kandallót használtan, tele van vele a jófogás.
...Hát ez ilyen.
De még mindig jobb a melegben port törölgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!