Tetőtérbe milyen fűtés legyen?
Most újítjuk majd fel a tetőtret, a födémtől kezdve (padló) a tetőszerkezeten ás minden teljesen új lesz. Porotherm födém, könnyűszerkezetes felépítmény.
Szinte már csak a fűtés a kérdés. Jelenleg az egész házban konvektoros fűtés van, a melegvíz bojlerról jön (elektromos). És az az áramfogyasztásunk fele.
A tetőtérbe szertnék egy kicsit költséghatékonyabb megoldást.
Kondenzációs gázkazánra gondoltam, padlófűtéssel. A gáz ára a legolcsóbb, a padlófűtés miatt egyenletes a hőelosztás.
Tudom, hogy a konvektor lenne a legjobb, de frászt kapok tőle, nagyon szeretem, így ha van mód nem azt választanám.
60 m2 hasznos alapterületű, ~ 2 m belmagasságról van szó (1,5-ös térdfal).
Ti hogy fűtenétek? (És hűtenétek?)
Ha költség hatékony megoldást szeretnél, akkor válaszd a tetőtérbe is a konvektorokat.
Egy 10kW-os kazán is csapni való éved hatásfokkal működne egy ilyen kis lakótérben. Az egyész ház fűtésének az átalakítása meg nem kevés pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!