Mivel érdemes felváltani az. elektromos fűtés?
Én felhúznék mellé egy kéményt és kandallókályhával rácsatlakoznék.
Telektulajdonosként tapasztalom, hogy egy szezonban képződik annyi fahulladék, nyesedék, amivel késő őszi-kora téli időszakban 2 hónapot ki lehet húzni és máris 2 havi villanyszámlával beljebb vagy.
Persze ez függ a telek nagyságától is, nekünk 2500m2-es telek van, szőlővel, gyümölcsfákkal.
Klíma állítólag jobb.
Vagy esetleg modernebb elektromos panelek, nekünk is azok vannak és annyira nem vészesen drága...
A klíma és a hőszivattyú is ugyan azon az elven működik. A gáz tágulása és sűrítése hőt von el, vagy hőt ad le.
A különbség annyi, hogy a hőszivattyú vizes rendszerre is ráköthető. Tehát lehet radiátort, padlófűtést, vagy fan-coil-t üzemeltetni vele.
Még a klíma csak levegőt fúj (hideget vagy éppen meleget).
Hőszivattyúnál létezik olyan ami csak meleget csinál, tehát nem inverteres. Klímában viszont már csak inverterest árulnak.
Egyébként egy hőszivattyús rendszer kiépítése függően attól hogy radiátor vagy fan-coil lenne (gondolom a padlófűtés nálad nem opció) kb. 5x annyiba kerül mint a klíma. De lehet hogy még keveset is mondtam.
Nyilván én vagyok a hülye, de nem az volt a kérdés, hogy hogyan tudja a Kérdező a drága elektromosságot OLCSÓBBRA cserélni?
Erre sorban ajánlgatjátok az azonos áron, vagy drágábban megvalósítható dolgokat. Az egy kivétel a 2-es volt, le is lett pontozva alaposan. Na jó, akkor maradjunk az elektromosságnál! A legolcsóbb elektromos fűtési mód a hőtárolós villanykályha, de ahhoz vezérelt áram kell, külön órával. Olcsóbb mint a gáz, olcsóbb mint a fa.
A klíma és a modern fűtőpanel miért ne lenne olcsóbb, mint a régi fűtőpanel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!