Elektromos kazánja van itt valakinek? Mennyi az éves fogyasztása, megérte-e neked?
"Szerintem ennek semmi köze a kérdéshez."
Ez alapján 10-11re saccolom. Fizikát még nem tanul!
4x annyi, de jelenleg vegyestüzelésű kazánunk van.
Egy elektromos kazánnak is van egy átlagos éves fogyasztása, mivel meghatározzuk, hogy átlagosan hány nap a fűtési szezon egy évben... gyengébbek kedvéért.
Miután a házak nagysága nem egyforma, ill. a szigetelés és egyéb dolgok sem, ezért nem azt kérdeztem, hogy nekem mennyi lenne, hanem hogy akinek van ilyen, annak mennyi volt a fogyasztása...
Nagyon ostobák vagytok, a témáról fogalmatok sincs, csak okoskodtok.
egyik válasz sem hasznos, mert a kérdést nem tudjátok értelmezni, pedig itt az lenne a cél, hogy ha kiír valaki egy kérdést, ARRA válaszoljanak a válaszolók.
A két gyökeret lepontozom, ha valaki tud a kérdésre válaszolni, azt természetesen megköszönöm.
"Mennyi az éves fogyasztása"
A kérdés továbbra is értelmetlen.
De itt a válaszom:
8500 kWh
Magyarországon nagyon nem éri meg, árammal ugyanazt a helységet kifűteni kb. 2x-5x annyiba kerül árammal, mint gázzal/fával. A pontos különbség leginkább a helység hőszigetelésén, de egyéb dolgokon is múlik.
Árammal szinte csak ott fűtenek, ahol vezetékes gáz nem elérhető, és a fával való tüzelés sem megoldható és/vagy kerülendő.
Illetve ott, ahol olcsóbb. (akiknek olcsóbb.)
Ha 2x-3x drágább, akkor ez áramkedvezménnyel viszont olcsóbb, mint a gáz.
Ezért érdeklődöm, de úgy tűnik, senki nem a kérdésre válaszol.
A szintén kérdést feltevőnek: olyan kazán, aminél elektromos áram melegíti fel a vizet, nem a gáz, meg nem az, hogy fát pakolsz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!