Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Elektromos kazánja van itt...

Elektromos kazánja van itt valakinek? Mennyi az éves fogyasztása, megérte-e neked?

Figyelt kérdés
Ezekhez külön kell az a hatalmas vizes tartály?

2020. febr. 7. 19:56
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk az irodában 4 kW napelemmel kb nullára jön ki, a plusz amit fizetünk kb megfelel a számítögèpek ès egyebek fogyasztásának. De termèszetesen nem vizes a rendszer, hanem elektromos fűtőkábelek futnak a padlóban. Èrzèkeli a bútorokat, adott szakaszt nem fűti. Így megèri, hogy pályázatos a napelem pl, amúgy nem hiszem.
2020. febr. 8. 12:54
 12/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2020. febr. 8. 15:03
 13/24 Feriandras válasza:
71%

Szia!

Nekünk elektromos kazánunk van már kb 8 éve.

120nm-es házra a villany számla kb havi 50e Ft mindenestül. Nálunk 23 C fok van bent a házban, mert az is fontos, hogy mennyire szeretnéd felfűteni.

A hatalmas vizes tartály a "puffer tartály", de nem kell hozzá, sőt, erre a rendszerre kifejezetten rossz lenne. Több fűtés szerelővel is beszéltem, mert én sem értettem hozzá, de elmagyarázták, és józan ésszel beláttam, hogy tényleg így van.

Sok barátomnak ajánlottam már, és kivétel nélkül mindenkinek bevált. Szerintem talán picivel drágább normál árammal, mint a gáz, de nekünk éjszakai áramunk is van, és így állítom, hogy olcsóbb is (mint a gáz).

Nekünk minden árammal működik, a főzőlap, sütő, bojler.

Ha ezeknél megéri árammal előállítani a szükséges hőt, akkor a fűtésnél miért ne???

Teljesen halk, gondozás mentes, és mi olyan kazánt vettünk 8 éve, aminek bizonyos alkatrészeire örök garancia van.

Nincs kémény probléma, sem vacakolás a gáz kiépítésével.

Csak ilyet vennék máskor is.

Szép estét mindenkinek!!!

2020. febr. 8. 19:24
 14/24 anonim ***** válasza:
63%
Fizetett hirdetésünket hallották.
2020. febr. 8. 21:37
 15/24 anonim ***** válasza:
34%

"Nekünk minden árammal működik, a főzőlap, sütő, bojler."

Ha ezeknél megéri árammal előállítani a szükséges hőt, akkor a fűtésnél miért ne?"

Gondolom azért írsz ekkora blamát, mert alap fogalmakkal, ismeretekkel sem vagy tisztában, a fizikát meg ne is említsük.

Gondolom olyanról, hogy "jóságfok" (direkt így, hátha átmegy) nem is hallottál.

Ha hallottál volna akkor nem elektromos (kazán) lenne a fűtésed.

2020. febr. 8. 21:54
 16/24 A kérdező kommentje:

Miért lenne fizetett hirdetés?

Utálom az ilyet, mikor valaki azt hiszi, hogy csak az a jó megoldás, ami neki van/amit ő ismer.

Egyre inkább abba az irányba mozdulunk el, hogy minden elektromos árammal menjen, mert tisztább, olcsóbb, kevésbé környezetszennyező.

Olyan hihetetlen, hogy valakinek bevált?

Szerintem nem, csak nem vagy képes elfogadni, hogy nem mindenki a te véleményedet fújja.

Este még nézegettem, nem minden kazánnak része a tartály, de gondolom az újabbaknak már igen.

Ez az összeg így nagyon jó, mert ha egy ekkora házra 50 ezer, akkor kisebbre valamivel kevesebb, de ha 50-nel számolok teljes áron, akkor az áramkedvezménnyel tizenvalahány ezer.

Ez pedig nagyon jó, mivel jelenleg többet fizetek fűtésre.

Itt az utcában sincs a gáz, és azt "idehozatni", a fűtési rendszert terveztetni, engedélyeztetni, kéményt építeni, stb, szerintem több millió ft lenne.

Arról nem beszélve, hogy biztosan nem pár hónap lenne.

És szerintem akkor sem jönnék ki olcsóbban, a havi tizenpár ezres gázszámla biztosan meglenne egy családi házra.

Ha meg a kedvezmény miatt nagyjából hasonló lenne a havi számla, akkor nem elhanyagolható, hogy van-e + 2 milliós bekerülési költség vagy nincs, meg kell-e várni 2 évet, vagy sem.

2020. febr. 9. 09:26
 17/24 anonim ***** válasza:
93%

"Szerintem nem, csak nem vagy képes elfogadni, hogy nem mindenki a te véleményedet fújja."

Teljesen igazad van!

Csináld!

De tök felesleges a kazánnal bajlódni.

Egyszerűbb olcsóbb a falpanel (elektromos konvektor).

A "jósági" fok itt is 1. Kár ezt túlgondolni és még veszteséged sincs a szemben kazánnal.

2020. febr. 9. 09:47
 18/24 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező!

Kifejtenéd, hogy mit értesz áramkedvezmény alatt?!

2020. febr. 9. 16:23
 19/24 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Azért 120m2 re 50 ezres áramszámlával ne igen dicsekedj. Egy kombi kondezációs kazán 25 ből kifűti a 120 m2 ert plusz egyéb villany 8 ezer. Ez 33 ezer kb. Nyilván más kérdés ha abszolút nincs gáz az utcában. De árammal fűteni a legdrágább.
2020. febr. 9. 16:39
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Áramkedvezmény? Hogy minnél több áramot fogyasztasz, annál drágább 1kwh :D
2020. febr. 9. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!