Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mivel érdemes felváltani az....

Mivel érdemes felváltani az. elektromos fűtés?

Figyelt kérdés
Alternatív lakhelyként (nemakartam hitelre vásárolni) egy kisebb 6 éves üdülőt vásároltam amelyben elektromos fűtőtestek találhatóak,az üdülőn van szigetelés, mivel az elektromos fűtés nem a legolcsóbb mi jöhetne még szóba úgy hogy ne kelljen komolyabb változásokat csinálni az épületben? Munkatársam hőszivattyú ajánlott vagy van ennél energiatartarékosab?

2020. máj. 21. 09:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
27%

Talán azért mert a drága nappali árammal mennek?

A hőtárolós meg felfűti magát a legolcsóbb áramon és egyenletesen adja le a hőt csúcsidőben is. Hát ezért!

Egyébként hőtárolósban nem csak azok a 2 m-es 8 q-ok vannak, amiket te még esetleg a nagyanyádtól ismersz, hanem vannak kifejezetten újak is. Tessék, mazsolázz!

[link]

De amit ti ajánlgattok, az mennyivel olcsóbb a Kérdező szempontjából, mint az amit most használ?

2020. máj. 21. 14:44
 12/18 anonim ***** válasza:

De olcsóBBBBBB mint ami eddig volt. A kérdés pedig erre vonatkozott. :)

2020. máj. 21. 14:59
 13/18 anonim ***** válasza:
46%

Ha valaki klímában vagy hőszivattyúban gondolkozik mint egyetlen fűtési alternatíva, akkor ott már a H tarifa ingen csak kötelező.

Én megértem azokat is akik mint legolcsóbb megoldásként még mindig a szilárd tüzelést istenítik.

De azt tegyük hozzá, hogy ha nem lopod a fát, vagy nem szerzed valahonnan, esetleg számla nélkül veszed, akkor ma már a hivatalosan vásárolt tüzelő ára olyan magas, hogy egyáltalán nem éri meg.

13 évig fűtöttem kazánnal, mindent eltüzeltem benne, erdőirtásokra jártam maradékokért, építkezéseken megmaradt tetőanyag-zsaluanyag, volt hogy egy komplett elbontott faházzal fűtöttem ki a szezont. Ritkán volt hogy hozattam 1-2 köbmétert hogy a szezon végéig kihúzzam.

Aztán mindez megszűnt, kénytelen voltam venni fát meg lignitet. Abban az évben simán elment szilárd tüzelésből havi 40 ezer. Utána soha többet (azóta se) vettem tüzelőt, mivel a következő évben csak gázzal átlag 22 ezerből kifűtöttem a házat.

Én is abban a hitben voltam, hogy húúú fával fűteni hűű de jó, persze egészen addig még nem hivatalosan pénzért veszed.

Az meg hogy valakinek van telke amin összegyűjt némi szőlő vesszőt meg gallyakat, még nem váltja ki az egész éves fűtést. És valljuk be, ez egy nagyon hülye és ritkán előforduló példa volt, ami nem is a kérdéshez kapcsolódott.

Meg ugye egy valamirevaló kandallókályha és a kémény bőven 500 ezer körül mozog. Nem mondanám egyáltalán olcsónak, főleg hogy utána etetheted fával ha meleget akarsz.

2020. máj. 21. 15:08
 14/18 anonim ***** válasza:
65%

1kWh fűtési energiaára:

-elektromosűtés "nappali" tarifával 43Ft.

-elektromosűtés B tarifával 24Ft.

-klíma/hőszivattyú nappali tarifával (scop4) 11Ft.

-klíma/hőszivattyú H tarifával (scop4) 6Ft.

-földgáz k12Ft

2020. máj. 21. 20:46
 15/18 anonim ***** válasza:

-földkáz kéményes kazán 12 Ft.

-földgáz kondenz kazán 10Ft.

-fútőolaj 40Ft

-fekete lengyel szén 18Ft.

-száraz vegyes lombos keményfa 33Ft.

2020. máj. 21. 20:51
 16/18 anonim ***** válasza:

Akkor valaki nézze meg azt is, mit a legolcsóbb és legegyszerűbb kiépíteni. :)

Mert pl az elektromos fűtőpanelt megrendeled pár tízezerért, másnap megérkezik, felnyalod a falra 4 csavarral (vagy azt se) és bekapcsolod.

Valaki írja le azt is, hogy mennyibe kerül és mennyi idő egy gázkazános, vagy fatüzeléses-kéményes radiátoros fűtést kiépíteni. :)))

2020. máj. 22. 08:35
 17/18 anonim ***** válasza:
36%

Az elektromos fütésnél a megvalositási költségekből ne hagydki a gyakran szükséges elektromos hálozatbővitést, ami gyakran többszázezres kategoria. Igy már az is előfordulhat hogy kiépitésben is drágáb mint a klima.

2020. máj. 22. 13:45
 18/18 anonim ***** válasza:

Példa épület éves fűtési energia igénye: 10'000kWh/a (kb.:20 éves szabadon álló 100 m³-es családiáz)

Elektromos fűtése nappali áramal 430'000Ft.

Éjszakai árammal: 240"000.

Klíma/hőszivattyú 110'000.

Klíma/hőszivattyú H tarifával 60'000.

Földgáz 100-120'000.

Fűtőolaj 400'000.

Szén 180'000.

Fa 330.000Ft/a.

10 év alatt az üzemeltetési költségek különbsége a H tarifás klíma és nappali tarifás villany fűtés között 3'700'000 Ft

Földgázhoz képest minimális a tízév alatt elérhető üzemeltetési költség megtakarítás(400-600'000Ft), a klímás fűtés létesítési költsége is kisebb a gázhoz képest (kb.:800'000Ft-al).

2020. máj. 22. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!