Villanyt tényleg csak föld alatt lehet bekötni most már?
Nekünk decemberben kötötték be a villanyt, simán légvezetékkel, vilanyoszloppal. Nem kellett földkábel (de egyébként választható az is).
ELMŰ, Pest megye
Földkábellel, valamint már csak a kerítéshez tett műanyag villanyóra szekrénnyel, máshogy nem, esetleg ha szakad fenn a kábel azt cserélik, de új bekötésnél csak és kizárólag földkábellel.
Hogy ennek mi értelme van ne kérdezd, gondolom így többet tudnak lehúzni az emberről, illetve könnyebb a villanyt észrevétlenül lopni a rejtett erőforrásoknak.
De tessék, hogy ne csak úgy írogassak:
Az ELMŰ weboldala, "Új szolgáltatási igény bejelentése" aloldal:
Innen letölthető egy "Gyakran ismételt kérdések" nevű pdf dokumentum.
A második oldalon:
"Mikor lehet szabadvezetékes és mikor lehet földkábeles csatlakozást
választanom?
Szabadvezetékes közcélú hálózatról választhat szabadvezetékes és földkábeles csatlakozást is.
Földkábeles közcélú hálózat esetén csak földkábeles csatlakozást választhat.
Szabadvezetékes csatlakozás jellemzői:
egyszerűbb, gyorsabb a létesítése,
a kialakult hibák könnyebben feltárhatók,
ha a nyomvonala mentén fák találhatóak, akkor a gallyazás folyamatos elvégzése feltétel a biztonságos működéshez.
Földkábeles csatlakozás jellemzői:
esztétikusabb az elhelyezés, nem látható a csatlakozó,
biztonságosabb üzemeltetés, az időjárási viszonyok kis mértékben érintik a csatlakozót,
az igénybejelentéstől számítva kb. 6 hónap a létesítése,
a hiba feltárása általában burkolatbontással jár.
Az igényelhető csatlakozó típusának meghatározása függ a hálózati képtől, a területi viszonyoktól, a kiépített közcélú hálózat lehetőségeitől és a helyi építési szabályozástól."
Az ELMŰ már csak ért hozzá, hogy szabad-e...
Én az 1-es válaszoló vagyok és miért kell neked itt bárkit is lehazugoznod?
Én leírtam az Eon álláspontját, (oda is írtam, hogy Eon) amit az Eon által regisztrált/ajánlott KETTŐ villanyszerelő mester mondott!
Ha hazudok, akkor ők hazudtak!
Nem kapok részesedést a földkábelek után, tehát nincs okom propagandát csinálni neki.
Nyilván társaságonként más a szabályzat ebben a kérdésben, tehát higgadj le!
Nem tudom, hol neveztelek téged hazugnak.
Volt a válaszolók között, aki általánosságban írta, hogy csak és kizárólag földkábellel van lehetőség bekötni, úgy általánosságban. Ez pedig szimplán nem igaz.
Ha az utcában légkábeles hálózat van,bármelyiket választhatod.
A földkábeles közel 100 ezer.Persze csak akkor,ha kivitelezhető.
Ha földkábeles van ,akkor egyértelmű a bekötés is föld kábeles lesz.
Ha lég kábelesből földkábelre korszerűsítenek,minden munka ,költség a szolgáltatóé.Így volt ez nálunk is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!