Hogyan tudom megállapítani, hogy melyik vezetékben jöhet a nulla?
A sufninkban az áramellátás egy vezeték kötegből jött (4 db vezeték lóg ki belőle).Amikor belülről leszigeteltük a sufnit,elvágtuk a köteget,és nem tudjuk most megkülönböztetni a földtől a nullát.
Hogyan tehetném ezt meg a nélkül,hogy kiásnánk a földből a vezetéket?(a földbe van levezetve,és a házban a biztosítószekrénybe megy egyenesen,de nem tudjuk megkülönböztetni a többi vezetéktől...)
Tudom,hogy anno normálisabban kellett volna megcsináltatni,de most egy megoldás kell sürgősen....
Ha nem kapok választ,arra gondoltam,hogy a két vezetéket,aminél a fázisceruza nem világít, összekötöm,hiszen egyik barkácsgépünk se használja a konnektorban a földelést...
Köszi a segítséget!
Nézd multi méterrel meg lehet
hogy melyik a nulla és a földelés
1. változat: megnézed a színeket, a kék a nulla a zöld-sárga a földelés.
2. változat: Leszeded a biztosíték táblát és megnézed, hogy melyik vezeték hová van bekötve.
3. változat: fogod a földelési ellenállás mérő műszeredet és kiméred.
4. Változat (ajánlott): hívj egy szagembert!
:D
1 válaszolónak: értelmetlen
2 nek: semmi sem történik, mert mind a nullának mind a védőnek földpotenciálon kell lennie.
3 nak: értelmetlen;
4 nek. értelmetlen
Harkonnen, 3 változatodnak: mindkét vezetéknek földpotenciálon kell lennie, így nem tudod kimérni.
7 nek:értelmetlen.
Harkonnen többi válasza tökéletes.
Ha van beépítve áramvédőd, akkor csak egy variáció lehetséges; ha védőt kötöd a nulla helyére, akkor lekapcsol.
Jól szólt az előző, annyi kiegészítéssel hogy ha az elosztóból jön mindkét vezeték, akkor valószínűleg a nincs messze a közösítéstől, tehát ha nincs Fi relé akkor oly mindegy melyiket melyiknek használod.
Ja és ne kösd össze őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!