Hogyan tudom megállapítani, hogy melyik vezetékben jöhet a nulla?
A sufninkban az áramellátás egy vezeték kötegből jött (4 db vezeték lóg ki belőle).Amikor belülről leszigeteltük a sufnit,elvágtuk a köteget,és nem tudjuk most megkülönböztetni a földtől a nullát.
Hogyan tehetném ezt meg a nélkül,hogy kiásnánk a földből a vezetéket?(a földbe van levezetve,és a házban a biztosítószekrénybe megy egyenesen,de nem tudjuk megkülönböztetni a többi vezetéktől...)
Tudom,hogy anno normálisabban kellett volna megcsináltatni,de most egy megoldás kell sürgősen....
Ha nem kapok választ,arra gondoltam,hogy a két vezetéket,aminél a fázisceruza nem világít, összekötöm,hiszen egyik barkácsgépünk se használja a konnektorban a földelést...
Köszi a segítséget!
"Harkonnen, 3 változatodnak: mindkét vezetéknek földpotenciálon kell lennie, így nem tudod kimérni."
Na igen! A "földbe van levezetve" nálam úgy tudatosult, hogy helyben van egy földszonda, ami persze nem szabályos és veszélyes is!
Egyre erősebb a diszlexiám...
:(
ennyi szakszerü választ....eldobom magam...mint laikusnak a legegyszerübb javaslat keresd meg a vezeték köteg másik végét ott kösd szét...és egyenként adjál rá áramot a vezetékekre, és a sufninál a már vásárolt fáziskeresővel megtudod állapitani a vezetékek sorrendjét...a vezetékek
szétkötésénél áramtalanits!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!