Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Konténerház vélemények?

Konténerház vélemények?

Figyelt kérdés

Próbáltam visszakeresni, de csak 2-3 éves kérdések vannak, és azoknál is leginkább hozzá nem értő vélemények (egy két hozzáértő, de erősen téglapárti elfogulton kívül)

Van valakinek tapasztalata konténerházakkal? Valóban áll, hogy kb. 30%-kal olcsóbb, mint az azonos műszaki tartalommal felépített téglaház?

Felmerült a gondolat, hogy ilyet is lehetne építeni, 70-80 nm, 3-4 db 40' HC konténer lenne a kiindulási alap, (esetleg még 2 db 20' garázsnak)

A szabályozási nehézségekkel nagyjából tisztában vagyok (hitel, biztosítás, lakhatási engedély stb.) Inkább a megvalósítás, műszaki oldal érdekelne. Magyar project-et nem igazán találok, csak cégeket, akik csinálnának ilyeneket, de lakóház referencia igazából nincs.

2019. szept. 1. 18:51
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

#20: Valóban régi, de még itt vagyok az oldalon.

Elengedtem a konténert, mint alapanyag, nincs létjogosultsága ezen a klímán. Nem éri meg. Nagyjából pont azok a szempontok miatt, amiről szó volt korábban is. Bár mindenre van megoldás, ha rendesen megcsinálja az ember, akkor legalább 95%-ban elveszik a konténer adta industrial megjelenés, akkor meg már semmi értelme

A felhozott problémákra: A szalmabálát alátéttel nem tudod rögzíteni csak úgy a falhoz. Ahhoz hogy tartós legyen két merev fal közé kellene tömni, rágcsálómentesen kell zárni a teret stb. A rengeteg menetes szár rengeteg hőhidat képez, ennek minden hátrányával.

Egyébként igen, szigetelni kell hőhídmentesen és pára megoldva részben. Mellé meg a szellőztetés, ma már kb. minden technológia olyan szinten szigetel, hogy nincs diffúzió a falszerkezeten át, de legalábbis nem elegendő, a megoldás nem az ablakok szélesre tárása, hanem a hővisszanyerős szellőztetés. Rengeteg energiát megspórol és nem csak az oxigéndúsítást oldja meg, hanem szűr és a páratartalmat is szabályozza. Falszerkezettől függetlenül érdemes beépíteni.

A falkivétel jogos aggály lehet, erre kell a statikus. De ha belegondolsz más építőanyagnál is igencsak problémás lenne 12m fesztávval áthidalni valamit egy lakóházban, hogy a szerkezet maga elférjen, mondjuk egy lapostető alatt. Nekem kb. 8m-t kell majd így áthidalni, az is érdekes lesz, esztétikailag is foglalkozni kell vele, hogyan fog kinézni a tartó és hogyan lesz "elrejtve".

Passzív házat nem olyan egyszerű építeni, hogy jól tájolom, meg jó méret ablakokat rakok és kész. Baromi nagy körültekintést igényel és sok pénz. Szerintem nem éri meg, ráadásul robogunk a klímakatasztrófa felé, egyáltalán nem biztos, hogy a most passzívházként felépített épület 10-15 év múlva is tudja majd amire igény van. Hiába van természetes szellőztetésed jól megtervezve a fentiek szerint, ha 3-4 hétig konstans 36-38 fok van, akkor minden átveszi úgy a hőt, hogy hiába szellőztetsz éjszaka. Persze nem mindegy kinek mire van igénye, de 20-21 fokban kellene max aludni állítólag.

febr. 3. 07:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!