Hogyan szigeteljem be a konténert? (Bővebben lent)
Úristen! Eszedbe ne jusson konténerházban lakni! Több ismerős is megkeresett már ilyen fantasztikusnak tűnő ötlettel, így utánanéztem a szóban forgó konstrukciónak. Többnyira úgy gondolják, hogy olcsóbb, mint a hagyományos építkezés, de ez nem igaz. Akadnak jó példák, de azok messze áron felül vannak:
Több konténerházas honlapot is végignéztem, hogy mikkel hirdetik ezeket. Borzasztó félreinformállás zajlik. Mint a reklámok többségénél.
Az öko gondolat, amit hirdetnek, vicc, mert nem igaz.
A méretek, elrendezés általában használhatatlan, nyomorult életteret eredményez, belmagasság szintén túl alacsony. Fal páraáteresztő képességével mi a helyzet? Hőtároló tömeg? Akusztikai értékek? Rétegrendek? Falra helyezhető tárgyak (polc, faliszekrény, stb)? És akkor még a helyi építési szabályzatról nem is beszéltem.
Persze mindenki ott szórja el a pénzét, ahol akarja, de egy lakás/családi ház túl nagy beruházás ahhoz, hogy kellő körültekintés nélkül belevágjon valaki.
Ha konkrét kérdésed van, nyugodtan keress meg privát üzenetben, válaszolni fogok rá.
Egyébként a kérdésedre a válasz: lehet egymásra több réteg EPS lapot rögzíteni. A többfélét nem tudom értelmezni, mire gondolsz? Többféle méret, márka, anyag?
De hozzáteszem: ne csináld! :-)
Üdv,
egy építész
isopoly purhabszigeteles
www.isopoly.eu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!