Miért vizes a műanyag ablakom alja?
Szia! Az első válaszolótól kérdezem, hogy a gumi színe hogyan befolyásolja a páratartalmat? Nem értem.
Amúgy szerintem is a túl jó szigetelés a gond, nálunk is elő szokott fordulni. (Fekete a gumi.)
Hello!
Érdemes lenne megmérni a páratartalmat.
Ha mint írod, jók az ablakok, és új a ház, akkor még valószínűleg nem száradt ki ennyi idő után sem az építési nedvesség, és ez mutatkozik meg a magas páratartalomban (40-60% között normális, e felett magas)
Magas páratartalomra - ha nem elég a szellőztetés - páramentestést lehet alkalmazni. A Tvben reklámozott Ceresit Stop csak tüneti kezelé, ha az ablakpárkűányra teszed, napi kevesebb mint fél liter vizet szed ki, nem ajánlom és ehhez képest drága is bele a tabletta. Érdemesebb elektromos páramentesítővel próbálkozni, ami napi 5-15-22 liter vizet von ki a levegőből. Új építés esetén általában 2-3 hét használat elég, így érdemesebb lehet kölcsönözni. www.paramentesito.fw.hu t ajánlom figyelmebde. Ha már egyszer sikerült kiszárítani a lakást(pl ilyen géppel) utána a napi élet során termelődő pára (lélegzés, főzés, mosás-teregetés) kezelhető a szellőztetéssel.
Ha valóban magas a páratartalmad, mindenképp kezelni kell, mert könnyen a falak penészesedéséhez vezethet
Üdv, Julia
Szia!
Hogyan, és mivel tudom megmérni a páratartalmat????
"Hogyan, és mivel tudom megmérni a páratartalmat?"
Hygrometer (páramérő) vásárolható, vagy vannak digitális időjárásmérők (kinti benti hőmérséklet, óra, páratartalom, ) pár ezer Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!