Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Fiatal lánynak melyik ideálisa...

Fiatal lánynak melyik ideálisabb? Saját albérlet vagy lakótársként albérlő?

Figyelt kérdés
20 éves
2010. jún. 27. 15:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én úgy laktam egyedül (Bp), hogy egy kertes ház udvarában volt kialakítva egy kis "lak". Külön bejáratú volt, de a tulaj és családja ott lakott a nagy házban. Így egyedül voltam, és mégsem. Nagyon szerettem ott lakni.

Az első albérletem pedig egy lánnyal volt közös. Ő keresett lakótársat, így "becsatlakoztam". Arra számítani kell, ha ilyen albérletbe mész, hogy tied a kisebb szoba, vagy a kisebb hely. Nekem pl. ott az volt a problémám, hogy a lány otthon dolgozott, mégis felesbe fizettünk mindent. Ő nem akart kábel tv-t, én igen, ezért fizethettem egyedül. Egyébként jól kijöttünk egymással.

Az egyik barátnőm viszont úgy lakott albérletben, hogy egy nagy lakást béreltek a belvárosban, 4 szoba volt, így négyen laktak ott+az egyik lány párja. De az számomra elviselhetetlen lett volna. 1 fürdőszoba volt, ugye egy konyha, reggel sorbanállás a fürdő előtt, a hétvégi főzőcske pedig elég vicces volt, annyian voltak egyszerre a konyhában. A hűtőben is csak 1 polc jutott mindenkinek.

És arra is figyelj, ha esetleg olyan ember a lakótársad aki még tanul, nem biztos hogy nyárra is marad az albérletben, és az életritmusotok is egész más lehet.

2010. jún. 27. 17:56
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én ennyi idősen egy idős néninél laktam. Nagyon fiatalos volt a lakás, folyton csinosítgatta, fix (és alacsony) bért kért, minden tele volt puha szőnyegekkel, tükrökkel, új bútorokkal, és nagyon tiszta volt.

Nálam is ő takarított, és ha ott volam hétvégén, ki is mosott nekem. Ha főzött, szinte mindig kaptam kóstolót. Egy csomó kérdésemmel hozzá fordultam, olyan volt, mintha a nagymamám lett volna.

S mindezek tetejébe nagyon jó alvókája volt, úgyhogy bármit csináltam este, nem ébredt fel (vagy legalábbis nem szólt érte), pedig a párom elég sokat vendégeskedett nálam :D

Ha most nem ezzel a párommal laknék együtt, tuti nála maradok, mert nagyon jó volt ott lakni. Ami pénzt kapott tőlem, azt a lakás korszerűsítésére fordította, pl. a szoba tartozéka volt egy pc, de mivel én a saját laptopom használtam, azonnal vett egy számítógépasztalt és elvitte a gépet a saját szobájába. Amikor látta, hogy egy polc nekem nem elég a hűtőben, vett egy kisebb saját hűtőt csak nekem :D

Na ezek miatt kell jól megnézni a főbérlőt, én nagyon jól jártam, a mai napig jóban vagyok vele. Ő szerezte még az első munkahelyem is :)

2010. jún. 27. 20:25
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha lakótársad van, akkor nem elég napközben a munkahelyeden alkalmazkodni, hanem otthon is ezt teheted valakivel, aki esetleg nem partner ebben.Pl. fáradtan mész haza, csendet, nyugalmat szeretnél, ő viszont bulizna stb.A szabadság nagyon fontos.Én először kipróbálnám egyedül, s ha nagyon rossz lenne, csak akkor osztoznék, persze az anyagiak is meghatározóak lehetnek.
2010. jún. 28. 12:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Melyik városra gondoltál?
2010. jún. 29. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!