Fiatal lánynak melyik ideálisabb? Saját albérlet vagy lakótársként albérlő?
Erre én is gondoltam.
Vajon mire érdemes figyelni, mikor az ember lakótársat keres?
Semmiképp ne egyedül lakj egy lakásban, sajnos veszélyes, előszeretettel törnek be olyan helyre, ahol egy nő él egyedül.
Azért külön szobád legyen, így lesz magánéleted :)
Együtt lakni még azért is jó, mert ha hazamész, nem az üres lakásban kóvályogsz egyedül.
Viszont ha még nem választottál lakást: igyekezz minél többet beszélni a főbérlővel előtte, lehet, hogy negyedóra múlva kiderül, hogy egy szemét alak, akkor ne vedd ki a lakást. Kérdezz rá minden apróságra, én ajánlom, hogy fix áras lakásba menj, de ha nem az, akkor kérj előző havi számlákat, hogy lásd, kb mennyi a rezsi. Érdemes valami módon lecsekkolni, hogy fizet-e rendesen a főbérlő, mert te szívod meg, ha mondjuk elzárják a vizet. Kérdezd meg, hogy viszonyul ahhoz, ha kisállatot/növényt/akváriumot/bútort/pasit vinnél a lakásba, vagy ami esetedben szóba jöhet.
Ha ő nem lakik ott: csináljatok leltárt a lakásról átadáskor, így te is tudni fogod költözéskor, hogy mi is az, amit vihetsz magaddal (pár év alatt eléggé el lehet felejteni, mi az, ami eleve ott volt, és mit vettél te időközben). Kérdezd meg, mennyire gyakran látogatja a lakást, elképzelhető-e, hogy szeretné használni valamikor.
Fontos: ha valami meghibásodik, ki állja a javítási költségeket.
Ezeket a dolgokat, ha írtok, a szerződésbe is foglaljátok bele. Ha nem írtok, akkor meg alkudj nyuodtan az áron, nekem simán lejjebb engedte a főbérlő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!